Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μελέτη για τη δολοφονία Φύσσα: Φωτο – ντοκουμέντα που προκαλούν προβληματισμό για την ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη για τη δολοφονία Φύσσα: Φωτο – ντοκουμέντα που προκαλούν προβληματισμό για την ΕΛΑΣ

  Νέα ντοκουμέντα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι Η οικογένεια του μουσικού, Παναγιώτης Φύσσας, Μαγδαληνή και Ειρήνη Φύσσα ανέθεσαν στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture να καταθέσει μια μελέτη για την μοιραία βραδιά πριν από 5 χρόνια. Σκοπός της έρευνας είναι η εκ νέου εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που […]

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρος φυσσας

Νέα ντοκουμέντα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι

Η οικογένεια του μουσικού, Παναγιώτης Φύσσας, Μαγδαληνή και Ειρήνη Φύσσα ανέθεσαν στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture να καταθέσει μια μελέτη για την μοιραία βραδιά πριν από 5 χρόνια.

Σκοπός της έρευνας είναι η εκ νέου εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Κάνει χωρική και χρονική ανάλυση των γεγονότων που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έτσι ώστε να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ 408-01 και 410-01 σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων εμπλεκομένων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρος φυσσας

Όπως αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Στην σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες δράσης δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ.. Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση.

Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν τις αρχικές τους καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες.

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18 Σεπτεμβρίου 2013. Ο δολοφόνος, Γεώργιος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα του Πυρήνα Νίκαιας.

Η παρούσα αναφορά ερευνά την φερεγγυότητα των μαρτυριών αυτών και συνοδεύει τη σχετική μελέτη σε μορφή βίντεο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την 19η Ιουλίου 2018.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (FA) έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αποτελείται από μία ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, τεχνολόγων, κι άλλων ειδικών και πραγματογνώμων.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Οι φίλοι του Π. Φύσσα τρέπονται σε φυγή Στις 23:59:08, από την οδό Τσαλδάρη πέρασε το κονβόι των χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Διαβίβαση ΔΙΑΣ: «Κέντρο, ένα άτομο... είναι αιμόφυρτο» -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις