Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / 11η Σεπτεμβρίου 2001, η μέρα που άλλαξε τον κόσμο: 3.000 νεκροί, 6.000 τραυματίες (vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11η Σεπτεμβρίου 2001, η μέρα που άλλαξε τον κόσμο: 3.000 νεκροί, 6.000 τραυματίες (vids)

  11η Σεπτεμβρίου 2001 Πέρασαν 17 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις ΗΠΑ που άλλαξε τον κόσμο. Οι εικόνες των αεροπλάνων που χτυπούν τους δύο ουρανοξύστες προκαλούν ακόμη την ίδια ανατριχίλα. Το τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίασε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και εκτέλεσαν οι καμικάζι του άλλαξε την ανθρωπότητα. Στο «nine-eleven» χάθηκαν συνολικά […]

 

11η Σεπτεμβρίου 2001

Πέρασαν 17 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις ΗΠΑ που άλλαξε τον κόσμο.

Οι εικόνες των αεροπλάνων που χτυπούν τους δύο ουρανοξύστες προκαλούν ακόμη την ίδια ανατριχίλα. Το τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίασε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και εκτέλεσαν οι καμικάζι του άλλαξε την ανθρωπότητα.

Στο «nine-eleven» χάθηκαν συνολικά 2.296 αθώοι άνθρωποι.

Τόσοι έχουν καταγραφεί επισήμως έως σήμερα. Άνω των 1.000 εξ αυτών εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μοιραία οι αγνοούμενοι έχουν καταχωριστεί προ πολλού σαν νεκροί, όμως επειδή τα σωματικά τους υπολείμματα εξακολουθούν να υφίστανται τις διαδικασίες ταυτοποίησης, αραιά και που ακούγεται ότι «άλλο ένα θύμα από τους Δίδυμους Πύργους αναγνωρίστηκε από το DNA του».

Αποτέλεσμα εικόνας για twin towers 9/11 attack

Περίπου 6.000 ήταν οι τραυματίες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και 30.000 άτομα θεωρείται ότι έχουν δηλητηριαστεί ανεπανόρθωτα από τα καρκινογόνα απόβλητα των ερειπείων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Μανχάταν.

Τα άτομα αυτά είτε νοσούν ήδη είτε προβλέπεται να νοσήσουν βαριά, με σχεδόν μηδενικές προοπτικές επιβίωσης. Οι ψυχικές βλάβες που προξένησε η καταστροφή είναι ανυπολόγιστου μεγέθους, τόσο σε πλήθος ασθενών, όσο και σε σοβαρότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για twin towers 9/11 jump

Τα βίντεο από τις στιγμές φρίκης κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Λιγότερα είναι αυτά από τη στιγμή που το πρώτο αεροσκάφος χτυπάει τον βόρειο πύργο, ενώ στη συνέχεια με τις κάμερες να καταγράφουν τις στιγμές φρίκης το επόμενο χτύπημα στο νότιο πύργο καταγράφηκε πολλές φορές. Ακολουθούν 2 βίντεο το πρώτο δείχνει πως όλα κυλούσαν σε ρυθμούς Νέας Υόρκης έως τη στιγμή που ένα αεροσκάφος καρφώνεται στον έναν από τους δύο πύργους. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δεύτερο βίντεο με 18 διαφορετικές λήψεις από τη στιγμή που το 2ο αεροσκάφος ολοκληρώνει το χτύπημα.

Κάθε χρόνο, ανήμερα του «9-11», του πιο σφοδρού χτυπήματος που δέχτηκαν ποτέ οι ΗΠΑ, διοργανώνεται σειρά επιμνημόσυνων εκδηλώσεων.

Πλέον ο κόσμος, αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά την τρομοκρατία, τον ισλαμιστικό φανατισμό, αλλά και τις πολεμικές παρεμβάσεις της Δύσης στην Ανατολή και την Ασία.

Το σοκ από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου συντάραξε τον πλανήτη

Τα υλικά υπολείμματα της τραγωδίας διασώζονται στο μουσείο που κατασκευάστηκε επί τόπου. Ένας νέος, ακόμη πιο υψηλός από τους αρχικούς, πιο ανθεκτικός και πιο σύγχρονος ουρανοξύστης ανεγέρθηκε και βαπτίστηκε «One World Trade Center» στο πνεύμα της συναδέλφωσης.

Στη θέση των Δίδυμων Πύργων, ακριβώς στις βάσεις τους, δημιουργήθηκε ένα από τα πιο δραματικά, υποβλητικά μνημεία του κόσμου: Ένα δίδυμο κενοτάφιο διαρκούς αλλά σιωπηλού θρήνου. Οι τετράγωνες βάσεις έχουν γίνει γιγαντιαία πλαίσια από μελανόχρωμη πέτρα όπου αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για twin towers memorial Αποτέλεσμα εικόνας για twin towers memorial
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις