Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Αλέξη, έρχομαι. Μην μπαίνεις στον κόπο να κάνεις εξαγγελίες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέξη, έρχομαι. Μην μπαίνεις στον κόπο να κάνεις εξαγγελίες»

  Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έστειλε από την Θεσσαλονίκη σαφές μήνυμα στον κ. Τσίπρα. «Επειδή διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, τού λέω να μην μπει στον… κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών. Η Νέα […]

 

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έστειλε από την Θεσσαλονίκη σαφές μήνυμα στον κ. Τσίπρα. «Επειδή διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, τού λέω να μην μπει στον… κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού κι εφόσον, εγώ πιστεύω, την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα το εφαρμόσει με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εκλογών. Το να επιδοθούμε σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα άκρατο κρεσέντο λαϊκισμού και παροχολογίας θα βλάψει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει την πρόθεση να ακολουθήσει τον Πρωθυπουργό σε αυτήν την κατεύθυνση. «Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που συνήθως, αλλά όχι πάντα, χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Ν.Δ., τόνισε ότι «η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματικού της λόγου» και μίλησε για:

-Μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εντός μιας διετίας.

-Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% εντός μιας διετίας.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

-Εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9%.

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε με «απόλυτο τρόπο», όπως είπε, ότι θα «απελευθερώσει τον ιδιωτικό τομέα από τη θηλιά που του έχει κρεμάσει στο λαιμό του ο κ. Τσίπρας». «Ο ιδιωτικός τομέας θα είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα», την οποία, όμως, «διαψεύδουν» τα στοιχεία και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 102 δισεκατομμύρια ευρώ, σε 1.143.000 Έλληνες έχουν γίνει κατασχέσεις και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Για στρατευμένη επίθεση του Βαξεβάνη στη ΝΔ μιλά η Ζαχαράκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις