Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πένθος στην Κρήτη για την Κάλλια που σκοτώθηκε στο φαράγγι
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στην Κρήτη για την Κάλλια που σκοτώθηκε στο φαράγγι

Πένθος στην Κρήτη – Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως η εκπαιδευτικός Κάλλια Μηλιαρά έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή. Η μόλις 30 ετών Κάλλια έκανε αναρρίχηση με τον φίλο της στο φαράγγι του Αμπά, όταν έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό από ύψος 65 μέτρων. Ο φίλος της ειδοποίησε τις […]

Πένθος στην Κρήτη – Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως η εκπαιδευτικός Κάλλια Μηλιαρά έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

Η μόλις 30 ετών Κάλλια έκανε αναρρίχηση με τον φίλο της στο φαράγγι του Αμπά, όταν έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό από ύψος 65 μέτρων.

Ο φίλος της ειδοποίησε τις Αρχές, ωστόσο, η επιχείρηση της 3ης ΕΜΑΚ δεν ήταν επιτυχής. Μάλιστα επιχείρησε να προσεγγίσει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού ολοκληρώθηκε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Συμμετείχαν συνολικά 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, από το Ηράκλειο και τον Πύργο, με 7 οχήματα.

H 30χρονη εκπαιδευτικός που εργαζόταν σε σχολείο του Ηρακλείου, λάτρευε τις αναρριχήσεις.

Το φαράγγι του Αμπά σχηματίζεται περίπου 53χλμ νότια του Ηρακλείου, στα άγρια Αστερούσια Όρη. Ο ποταμός Μουσούλης που το διαρρέει το χειμώνα συγκεντρώνει τα νερά από τις πηγές του οροπεδίου των Παρανύμφων και του Αμυγδάλου και τα μεταφέρει στην παραλία των Τριών Εκκλησιών.

Η ομαλή πορεία του ποταμού στο εύφορο οροπέδιο διακόπτεται πολύ απότομα όταν συναντάει το βραχώδες ρήγμα των Αστερουσίων, σχηματίζοντας τον επιβλητικό καταρράκτη του Αμπά. Ο καταρράκτης του Αμπά αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο καταρράκτη της Ελλάδας σε κατακόρυφη πτώση, μετά τον καταρράκτη του Μάστορα στο φαράγγι του Χα.

Δείτε ακόμη:

Νεκρή βρέθηκε η 31χρονη που έπεσε στο φαράγγι της Κρήτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις