Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Κομισιόν προωθεί την κατάργηση της χειμερινής ώρας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κομισιόν προωθεί την κατάργηση της χειμερινής ώρας

Ο πρόεδρος της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι, έπειτα από διαβούλευση με εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, θα προτείνει την κατάργηση της χειμερινής ώρας στην ΕΕ. Η αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ώρα υιοθετήθηκε αρχικά στην Ευρώπη, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, ωστόσο έχει προκαλέσει αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια. Οι επικριτές […]

Ο πρόεδρος της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι, έπειτα από διαβούλευση με εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, θα προτείνει την κατάργηση της χειμερινής ώρας στην ΕΕ.

Η αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ώρα υιοθετήθηκε αρχικά στην Ευρώπη, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, ωστόσο έχει προκαλέσει αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια. Οι επικριτές της επισημαίνουν κυρίως τα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί. Παρόλα αυτά η τελική απόφαση για την κατάργηση ή μη της χειμερινής ώρας θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας, και από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λύγισε η Turk Telekom

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις