Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητρετώδης-Κούκλατζης: Επιστρέφουν στον Έβρο
ΕΛΛΑΔΑ

Μητρετώδης-Κούκλατζης: Επιστρέφουν στον Έβρο

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, οι δύο στρατιωτικοί που επί 167 ημέρες υπήρξαν κρατούμενοι των Τούρκων για παραβίαση των συνόρων θα συνεχίσουν τη θητεία τους σε μονάδα του Έβρου. Κι αυτό παρά τα αιτήματα και των δύο για μετάθεση σε άλλα πόστα και συγκεκριμένα του εξωτερικού. Ειδικότερα, ο Άγγελος Μητρετώδης ήθελε να μετατεθεί […]

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, οι δύο στρατιωτικοί που επί 167 ημέρες υπήρξαν κρατούμενοι των Τούρκων για παραβίαση των συνόρων θα συνεχίσουν τη θητεία τους σε μονάδα του Έβρου. Κι αυτό παρά τα αιτήματα και των δύο για μετάθεση σε άλλα πόστα και συγκεκριμένα του εξωτερικού.

Ειδικότερα, ο Άγγελος Μητρετώδης ήθελε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο», κάτι που είχε προσπαθήσει να πετύχει από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε τη μετάθεση. Από την άλλη ο Δημήτρης Κούκλατζης ζήτησε μετάθεση στην Κύπρο. Αυτή την περίοδο οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται ακόμη με τις οικογένειές τους, ωστόσο σύντομα αναμένεται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ένας από τους λόγους της απόρριψης των αιτημάτων είναι η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψή τους, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, βέβαια, είναι πιθανό η στρατιωτική ηγεσία να θεώρησε ότι η μετάθεσή τους στο εξωτερικό θα έστελνε στο υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό τα λάθος μηνύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πόσο απέχει η πραγματική έξοδος;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις