Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ηλεκτρονικός «ιερός πόλεμος»
ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρονικός «ιερός πόλεμος»

Εδώ και αρκετό καιρό και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μαίνεται η διαμάχη μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας με μήλον της Έριδος το αυτοκέφαλο της εκκλησίας της Ουκρανίας. Η όλη διένεξη αποτελεί ένα από τα παρεπόμενα της κρίσης της Κριμαίας και στην ιστορία εμπλέκεται η… σκοτεινή ομάδα των Ρώσων χάκερς Fancy Bear. Σύμφωνα […]

Εδώ και αρκετό καιρό και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μαίνεται η διαμάχη μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας με μήλον της Έριδος το αυτοκέφαλο της εκκλησίας της Ουκρανίας. Η όλη διένεξη αποτελεί ένα από τα παρεπόμενα της κρίσης της Κριμαίας και στην ιστορία εμπλέκεται η… σκοτεινή ομάδα των Ρώσων χάκερς Fancy Bear.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ομάδα επιχείρησε το τελευταίο διάστημα να υποκλέψει αρχεία και δεδομένα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η ίδια ομάδα κατηγορείται για ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές και το σχετικό σκάνδαλο, που υπονομεύει τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι χάκερς έστησαν email με στοιχεία στελέχους του Πατριαρχείου έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα μέλη του Πατριαρχείου και στα αρχεία τους, με απώτερο σκοπό να φτάσουν στα δεδομένα του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γερμανία: Παραίτηση υπουργού για το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις