Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ντιμιτρόφ σε Κεφαλογιάννη: «Είμαι Μακεδόνας»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντιμιτρόφ σε Κεφαλογιάννη: «Είμαι Μακεδόνας»

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ κατέστησε σαφή την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Ντιμιτρόφ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης, αλλά για την οικοδήμηση σχέσεων φιλίας σε μια ευαίσθητη περιοχή. Τόνισε δε ότι τα Σκόπια έχτισαν «γέφυρα φιλίας» […]

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ κατέστησε σαφή την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ντιμιτρόφ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης, αλλά για την οικοδήμηση σχέσεων φιλίας σε μια ευαίσθητη περιοχή. Τόνισε δε ότι τα Σκόπια έχτισαν «γέφυρα φιλίας» με τους βαλκανικούς λαούς και κυρίως με τους Έλληνες, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ. «Εμείς και οι φίλοι μας οι Έλληνες θα είμαστε καλύτερα αν το πετύχουμε αυτό» ανέφερε, σημειώνοντας ότι για κάποιους στη χώρα του θεωρείται «ήρωας» και για κάποιους άλλους «προδότης».

Σε σχόλιο δε του ευρωβουλευτή της ΝΔ,Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος του επισήμανε ότι «μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στην Ελλάδα», ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων τόνισε ότι είναι Μακεδόνας και συμπλήρωσε πως, όταν η συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ, «η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα». Τέλος, ανέφερε ότι ο όρος «Μακεδόνας» έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Τόνισε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις