Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Διαταραχή της νοητικής υγείας τα βιντεοπαιχνίδια
ΥΓΕΙΑ

Διαταραχή της νοητικής υγείας τα βιντεοπαιχνίδια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε ως διαταραχή της διανοητικής υγείας τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Στις αναγνωρισμένες ασθένειες που μπορούν να διαγνωστούν, ο εθισμός στα ψηφιακά και τα video games περιγράφεται ως «ένα μοτίβο επίμονης ή επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς παιχνιδιού που γίνεται τόσο εκτενής ώστε να προηγείται άλλων ενδιαφερόντων στη ζωή». Η Διεθνής Κατάταξη Ασθενειών (ICD), η […]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε ως διαταραχή της διανοητικής υγείας τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Στις αναγνωρισμένες ασθένειες που μπορούν να διαγνωστούν, ο εθισμός στα ψηφιακά και τα video games περιγράφεται ως «ένα μοτίβο επίμονης ή επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς παιχνιδιού που γίνεται τόσο εκτενής ώστε να προηγείται άλλων ενδιαφερόντων στη ζωή».

Η Διεθνής Κατάταξη Ασθενειών (ICD), η οποία ενημερώνεται τα τελευταία 10 χρόνια, καλύπτει τώρα 55.000 τραύματα, ασθένειες και αιτίες θανάτου. «Μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τόσο πολλά για το τι κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν και να αναλαμβάνουμε δράση για να προλαμβάνουμε τον πόνο και να σώζουμε ζωές», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο κατάλογος αυτός χρησιμοποιείται επίσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι αποζημιώσεις που δίνουν εξαρτώνται από τις καταχωρίσεις στην ICD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η «γραμμή» μεταξύ ιδιοφυΐας και τρέλας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις