Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπακογιάννη: «Η λιτότητα συνεχίζεται, δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: «Η λιτότητα συνεχίζεται, δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει με νόημα: «Η λιτότητα συνεχίζεται με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση 5,5 δισ. Μια λιτότητα, η οποία έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του. Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες πολίτες, μια θηλιά η οποία σφίγγει κάθε μέρα. […]

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει με νόημα: «Η λιτότητα συνεχίζεται με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση 5,5 δισ. Μια λιτότητα, η οποία έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του. Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες πολίτες, μια θηλιά η οποία σφίγγει κάθε μέρα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα σοβαρότητας. Χρειάζεται να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ότι ο πολιτικός που του μιλάει, αυτά τα λίγα που λέει θα τα κάνει πράξη αύριο. Για να τα κάνει όμως πράξη αύριο πρέπει να είναι σοβαρά αυτά που λέει, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα».

Και συνέχισε: «Αποδείξαμε στην πράξη με τον πιο σοβαρό και μέγιστο τρόπο την προσπάθειά μας να υπάρξει μια συναίνεση. Έναντι αυτού βρεθήκαμε απέναντι σε έναν κύριο Τσίπρα, με έναν κύριο Καμμένο παρέα, οι οποίοι πολιτεύθηκαν επί τρία χρόνια με απίστευτο χαμηλό πολιτικό λόγο, με έναν ανύπαρκτο πολιτικό πολιτισμό, με ένα κυνήγι μαγισσών άνευ προηγουμένου και με μια ένταση στη ρητορική του πολιτικού τους λόγου, η οποία ήταν πρωτοφανής».

Για την παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου, Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι « δεν θα έρθει να κάνει πλειοδοσία υποσχέσεων -και θα ήταν τεράστιο λάθος και εξαιρετικά ανεύθυνο εκ μέρους του, αν το έκανε αυτό» αλλά «θα πάει με τις σοβαρές προτάσεις της ΝΔ και θα πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό: αυτά μπορώ να κάνω, αυτά θα τα κάνω, γι’ αυτά δεσμεύομαι και ούτε ένα και παραπάνω και ούτε ένα και λιγότερο . Δεν θα παρασυρθεί από την παροχολογία, γιατί ξέρει ότι αύριο το πρωί θα έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και όποιος ξέρει ότι θα έχει αύριο το πρωί την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας είναι πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτά τα οποία λέει».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνει: «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την ψηφίσει. «Όταν κάναμε την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, είπα ξεκάθαρα ας μην έχουμε αμφιβολίες, άπαξ και η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας αυτής θα υπάρξουν τετελεσμένα. Υπάρχουν, ήδη, με την έννοια ότι ο κ. Ζάεφ πήρε αυτή τη συμφωνία -και σωστά εκ μέρους του- παρουσιάζει αυτά τα οποία κέρδισε. Έτσι όπως προχώρησαν τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει μια αλλαγή και να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εμείς δεν θα τη ψηφίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέο ασφαλιστικό από τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις