Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σολτς: «Όχι στην προοπτική αναβολής της περικοπής των συντάξεων»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σολτς: «Όχι στην προοπτική αναβολής της περικοπής των συντάξεων»

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σολτς το ξέκοψε άμεσα: «Οι συμφωνίες με τους εταίρους και τους δανειστές πρέπει να τηρούνται». Η θέση του Γερμανού σαφώς βάζει φρένο στις ενθουσιώδεις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για αναβολή του μέτρου ή κατάργησή του. Ο διάδοχος του Σόιμπλε είναι σαφής: «Οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές […]

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σολτς το ξέκοψε άμεσα: «Οι συμφωνίες με τους εταίρους και τους δανειστές πρέπει να τηρούνται». Η θέση του Γερμανού σαφώς βάζει φρένο στις ενθουσιώδεις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για αναβολή του μέτρου ή κατάργησή του. Ο διάδοχος του Σόιμπλε είναι σαφής: «Οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου. Αυτές οι συμφωνίες αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα».

Ο Γερμανός Υπουργός οικονομικών κάνει ένα ακόμη βήμα παρακάτω. Τονίζει ότι «δεν συμμετέχει σε εικασίες αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019».  Προσθέτει μάλιστα με την μορφή προειδοποίησης ότι «δεν πρέπει να παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας. Η Ελλάδα ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία. Δίνεται τώρα η ευκαιρία με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία, ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, η Ελλάδα έχει το χρόνο να επιτύχει την έξοδο στις αγορές». Όλα αυτά σε αντιδιαστολή με όσα η Αθήνα μέσω υπουργών δηλώνει και καταθέτει δημοσίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διορθώστε το Ε9 για λιγότερο ΕΝΦΙΑ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις