Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Άδωνις κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό – “Τρέχει” να διαλέξει εισαγγελέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό – “Τρέχει” να διαλέξει εισαγγελέα

Πως επιδιώκει να διορίσει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της αρεσκείας του, ώστε «να έχει δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο  Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον  realfm 97,8, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος είπε πως θα δούμε εάν σε λίγο καιρό θα είναι εδώ βουλευτές της ΝΔ. Σας διαβεβαιώ ότι […]

georgiadis

Πως επιδιώκει να διορίσει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της αρεσκείας του, ώστε «να έχει δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο  Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον  realfm 97,8, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε:

«Ο κ. Καμμένος είπε πως θα δούμε εάν σε λίγο καιρό θα είναι εδώ βουλευτές της ΝΔ. Σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πίσω από τα σίδερα, είπε. Ο κ. Καμμένος είναι μέλος της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλέξει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θέλει να προλάβει να έχει έναν δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Άρα έχουμε ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Γενικά στις δημοκρατίες υπάρχει ένας ιερός κανόνας που λέει ότι ποτέ τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να μιλούν για θέματα που διερευνά η δικαιοσύνη. Επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το εντελώς αντίθετο. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θα πουλήσει διχασμό, πόλωση, ακροδεξιά».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί να κλείσει η πληγή που άνοιξε στη χώρα το 2010. Ξεχνάτε ότι πριν το 2010 κυβερνούσαν ο Καμμένος, ο Κουρουμπλής, η Τζάκρη, ο Κοτσακάς. Με ενόχλησε πολύ η στοχοποίηση του Παπαδήμου. Ο κ. Τσίπρας ξεχνάει ότι ο κ. Κύρκος είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ξενοφώντα Ζολώτα που ήταν τραπεζίτης. Το 2012 έχει γίνει χαμός στην Ελλάδα για το PSI. O κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Βενιζέλο. Τι κάνεις από όσα είπες; Απολύτως τίποτα. Όχι μόνο δέχεσαι το PSI αλλά στέλνεις τους δικηγόρους του Ελληνικού δημοσίου στην Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν πρέπει να πας να πεις την επόμενη μέρα λέμε και ένα συγγνώμη για όσα σας λέγαμε το 2012. Αντί να κάνει αυτό βγαίνει και βρίζει τον Παπαδήμο που έφαγε βόμβα».

Πρόσφατα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας, σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «ολίσθημα» της πολιτικής ηγεσίας, αναφορικά με τη διάταξη που μειώνει τον χρόνο της ελάχιστης υπηρεσίας των δικαστών, πριν από την προαγωγή τους στον βαθμό του αντιπροέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστήριζε με ανακοίνωσή της ότι:

Η διάταξη για τη μείωση του ελάχιστου ορίου της υπηρεσίας των αρεοπαγιτών και των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κατατέθηκε στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ενώ την ίδια ώρα έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή με στόχο τις αλλαγές στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, η οποία έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή.

«Αυτό που ωστόσο θεωρούμε μεγαλύτερο ολίσθημα είναι ότι τροποποιείται μία διάταξη λίγες εβδομάδες πριν τις προαγωγές των νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή για την αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, η οποία συστάθηκε από το ίδιο Υπουργείο, ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν ένα μήνα περίπου και κατευθύνθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτήν που υιοθέτησε το κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου.  Η Ένωση ζητά στην παρούσα φάση την άμεση απόσυρση της διάταξης και την επιλογή των νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου με το υφιστάμενο καθεστώς, ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων της τελευταίας στιγμής».

Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι η διάταξη για τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο δεν αποσύρεται.

Δείτε ακόμη:

Αδωνις

Ο χάρτης του Άδωνι και οι διακοπές του Τσίπρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις