Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γένοβα: Ψάχνουν ακόμη στα συντρίμμια – Τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γένοβα: Ψάχνουν ακόμη στα συντρίμμια – Τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας

Η τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια. Με τη βοήθεια μεγάλων προβολέων, συνέχισαν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της νύχτας να ψάχνουν ανάμεσα σε τεράστια κομμάτια μπετόν και σίδερα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων και εκσκαφέων. […]

Η τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια. Με τη βοήθεια μεγάλων προβολέων, συνέχισαν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της νύχτας να ψάχνουν ανάμεσα σε τεράστια κομμάτια μπετόν και σίδερα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων και εκσκαφέων.

Η ιταλική αστυνομία αναθεώρησε σήμερα σε 38 από 39 τον αριθμό των νεκρών από την κατάρρευση της οδογέφυρας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά τους τραυματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ανέρχονται σε 16.

Εννέα από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι αρχές δηλώνουν επανειλημμένως ότι υπάρχουν αγνοούμενοι.

Μια τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν το αυτοκίνητό της έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων.

Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η γυναίκα του Ερσίλια Πιτσινίνο κι ο επτάχρονος γιος τους Σαμουελ από την πόλη Καμπομορόνε βόρεια της Γένοβας βρέθηκαν τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο πάνω στην οδογέφυρα.

Ο νεαρός ηλεκτρολόγος παντρεύτηκε τη γυναίκα του πριν από τέσσερα χρόνια και αναρτούσε συχνά στο λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες του γιου του και της γάτας της οικογένειας.

Ο 32χρονος Αλμπέρτο Φανφάνι, αναισθησιολόγος που είχε καταγωγή από τη Φλωρεντία. Μαζί του σκοτώθηκε η μνηστή του Μάρτα Ντανίσι, 29 χρονών. Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο.

Τραγικό θάνατο βρήκε κι ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, που αφήνει πίσω του ορφανό ένα μικρό παιδί.

O Αντρέα Τσερούλι με το μωρό του

O Αντρέα Τσερούλι με το μωρό του

Ο Αντρέα Τσερούλι σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του σύμφωνα με φίλους του που πλημμύρισαν με συγκινητικά μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ομάδα της Γένοβας Portuali Voltri βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του Αντρέα, του συνεργάτη, του φίλου μας, θύματος της τραγωδίας της γέφυρας Μοράντι», έγραψε η ομάδα του στο Facebook.

Ο σεφ Χουάν Κάρλος Παστένες, 64 ετών μαζί με τη σύζυγό του Νόρα Ριβέρα, με καταγωγή από τη Χιλή, που είχαν επιλέξει να ζουν στην Ιταλία τα 30 τελευταία χρόνια σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μαζί με τον φίλο τους Χουάν Φιγκουερόα από τη Χιλή, 60 ετών που επίσης ζούσε αρκετά χρόνια στην Ιταλία.

Η Στέλα Μπότσια, 24 ετών σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της από τη Δομινικανή Δημοκρατία, Κάρλος Χεσούς Τρούλιο, 23 ετών. Το ζευγάρι επέστρεφε από τις διακοπές του.

Ο Νέιθαν Γκουσμάν, 20 ετών και η Μελίσσα Αρτούς, 22 ετών, και οι δύο τουρίστες από τη Γαλλία, πραγματοποιούσαν οδικό ταξίδι από το Μονπελιέ στη Σαρδηνία, μαζί με τον φίλο τους Νεματί Αλιζέ Πλας, 20 ετών, όταν σκοτώθηκαν. Οι τρεις τους ακολουθούσαν τη διαδρομή που τους έβγαλε στη μοιραία γέφυρα Μοράντι.

Ο 22χρονος Μάριους Ντζέρι, ποδοσφαιριστής από την Αλβανία, επίσης είναι ανάμεσα στα θύματα μαζί με τον συνάδελφό του Έντι Μποκρίνα. Οι δυο τους ταξίδευαν με επαγγελματικό βαν για να προλάβουν μία δουλειά καθαριότητας που είχαν αναλάβει.

Η 34χρονη Ελίζα Μπότζο κηρύχθηκε νεκρή έπειτα από απεγνωσμένη προσπάθεια φίλων της στο διαδίκτυο να την εντοπίσουν.

Νεκροί κηρύχθηκαν και οι Ματέο Μπεντορνάτι, Τζιοβάνι Μπατιλόρο, Τζεράρντο Εσπόζιτο και Αντόνιο Σταντσιόνε. Και οι τέσσερις ήταν περίπου 20 ετών και ταξίδευαν στη Νίκαια της Γαλλίας όπου σχεδίαζαν να περάσουν το καλοκαίρι τους, ενώ στη συνέχεια θα πήγαιναν στη Βαρκελώνη. Αρχικά σκόπευαν να πάνε αεροπορικώς αλλά άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν να πάνε οδικώς.

Ο Μίρκο Βινσίνι, εργαζόμενος σε περιβαλλοντική εταιρεία βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα μαζί με τον συνάδελφό του Μπρούνο Καζαγκράντε.

Ο Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα, 35 ετών, πατέρας τεσσάρων παιδιών οδηγούσε το βαν του όταν σκοτώθηκε. Αντιθέτως, ο συνάδελφός του, Τζιανλούκα Αρντίνι, 29 ετών που πρόκειται να γίνει πατέρας σώθηκε.

Οι δικοί απηύθυναν απεγνωσμένη έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αγνοούσαν την τύχη του. Τελικά τον αναγνώρισαν αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της γενέτειράς του, του Μποργκέτο έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στο θείο του, Τζιοβάνι «έναν υποδειγματικό πολίτη και εθελοντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της πόλης για την απώλεια του αγαπημένου του ανεψιού στην τραγωδία της Γένοβας».

Δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων Ammiu καταπλακώθηκαν από μπάζα την ώρα που εργάζονταν στο νησάκι Κάμπι κάτω από τη γέφυρα.

Τα ρίχνουν στην μαφία

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με ιστορίες, η μαφία είχε υπό τον έλεγχό της την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή, θέλοντας να αποκομίσει και από εκεί όσα περισσότερα μπορεί.

Έτσι ενώ πληρωνόταν κανονικά για την χρήση τσιμέντου, τελικά έβαζε λιγότερο απ’ότι έπρεπε, αντικαθιστώντας το υπόλοιπο από πιο φτηνά και υποδεέστερα υλικά, κάτι που έκανε την κατασκευή ασταθή.

Ωστόσο είναι απορίας άξιο πως εδώ και πάνω από 50 χρόνια, ενώ κάτι τέτοιο ήταν γνωστό, δεν έγινε ανακατασκευή της γέφυρας.

Δείτε ακόμη:

Τραγωδία στη Γένοβα: «Έλα μαμά, πρέπει να φτάσουμε στους θείους»- Η ανατριχιαστική ανάρτηση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις