Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξεκινά η επιστροφή εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η επιστροφή εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έδωσαν το «φως» για να ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των χρημάτων που αναλογούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Αφορά σε ποσά που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της σύγκρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δύο τελευταίων ετών. Σε ποσά όπου διαπιστώθηκε ότι οι εισφορές που είχαν καταβληθεί ήταν παραπάνω, προέκυψε επιστροφή ποσού, η οποία θα καταβληθεί στους δικαιούχους, […]

laptop

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έδωσαν το «φως» για να ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των χρημάτων που αναλογούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αφορά σε ποσά που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της σύγκρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δύο τελευταίων ετών.

Σε ποσά όπου διαπιστώθηκε ότι οι εισφορές που είχαν καταβληθεί ήταν παραπάνω, προέκυψε επιστροφή ποσού, η οποία θα καταβληθεί στους δικαιούχους, αφού πρώτα όμως καλυφθεί και η περίπτωση για τυχόν συμψηφισμό με οφειλές προς την Κοινωνική Ασφάλιση.

Κατά κύριο λόγο επιστροφές ποσών από ασφαλιστικές εισφορές δικαιούνται οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Ο ΕΦΚΑ υπενθυμίζει ότι όσοι δεν έχουν γνωστοποιήσει στο Φορέα τον Τραπεζικό Λογαριασμό που επιθυμούν να λάβουν τα ποσά επιστροφής, πρέπει να το κάνουν έως τις 29 Αυγούστου.

Δύο ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου, θα γίνει η επόμενη καταβολή ποσών επιστροφής.

Δείτε ακόμη:

old man hands

Παράταση στην καταβολή συντάξεων και εφάπαξ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις