Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μεγάλη κινητοποίηση – Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση – Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση

Μια ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα 13/8, σε δασική έκταση στην Ηλεία, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσιανας – Κρεστένων στην Ηλεία. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στον Αλφειό ποταμό και το κύριο μέλημα των πυροσβεστικών […]

πυρκαγια, φωτια, πυροσβεστικη

Μια ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα 13/8, σε δασική έκταση στην Ηλεία, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσιανας – Κρεστένων στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στον Αλφειό ποταμό και το κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει η πυρκαγιά στην απέναντι όχθη του ποταμού, διότι εκεί υπάρχει πυκνό δάσος, που ανήκει γεωγραφικά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τονίζει ότι το ελικόπτερο που επιχειρεί από αέρος ανεφοδιάζεται πολύ γρήγορα από τον Αλφειό ποταμό, γεγονός που του επιτρέπει να πραγματοποιεί  πολύ συχνά ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αυτήν την ώρα.

Με 20 οχήματα,  ένα ελικόπτερο Erickson και περίπου 50 άνδρες, επιχειρούν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για να περιοριστεί το μέτωπο ώστε να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος του Υψηλόν.

Η φωτιά καίει σε βλάστηση με καλάμια και ιτιές.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιά στις Μέλαμπες – Έχει κάψει 18 στρέμματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις