Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός
ΕΛΛΑΔΑ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός

Το βράδυ της Παρασκευής, 10 Αυγούστου, εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως, Γερμανός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Για την καλύτερη φροντίδα του φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Βαλουκλή ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Την περασμένη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού χοροστάτησε στην […]

Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός

Το βράδυ της Παρασκευής, 10 Αυγούστου, εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως, Γερμανός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Για την καλύτερη φροντίδα του φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Βαλουκλή ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Την περασμένη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού χοροστάτησε στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Γηροκομείου, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Γερμανό και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

Διακόνησε, κατόπιν αποφάσεως και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ως Πνευματικός της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής ΚωνσταντινουπόλεωW.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση από το Πατριαρχείο, αυτή την ώρα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, η ευρισκόμενη στην Πόλη Ιεραρχία του Θρόνου προκειμένου να αποφασίσει για τα διαδικαστικά της εξοδίου Ακολουθίας καθώς και για να αναγγείλει, κατά την εκκλησιαστική παράδοση, και επισήμως την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχου.

 

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονιστικός ο Μητροπολίτης στον Επιτάφιο – Για τους στρατιωτικούς μας (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις