Εύκολη συνταγή για πανακότα με γιαούρτι και μέλι

PLUS

Εύκολη συνταγή για πανακότα με γιαούρτι και μέλι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε τα γλυκά μας δροσερά και κρεμώδη απευθείας από το ψυγείο. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο άνθρωπος που μας καταλαβαίνει και έφτιαξε την πιο τέλεια συνταγή για πανακότα με μέλι και καρύδια που δεν χρειάζεται πολύ κόπο! Δείτε πως θα την φτιάξετε: Συστατικά 5 γρ. φύλλα ζελατίνης 300 γρ. κρέμα γάλακτος 50 […]

09.08.2018 | 16:14

Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε τα γλυκά μας δροσερά και κρεμώδη απευθείας από το ψυγείο.

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο άνθρωπος που μας καταλαβαίνει και έφτιαξε την πιο τέλεια συνταγή για πανακότα με μέλι και καρύδια που δεν χρειάζεται πολύ κόπο!

Δείτε πως θα την φτιάξετε:

Συστατικά

5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

2-3 κ.σ. μέλι
80 γρ. καρύδια
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 3-4 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ράμεκιν, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3-4 ώρες για να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και φύλλα δυόσμου.

Διαβάστε ακόμα:

Όταν τα ρεβίθια γίνονται τόσο τραγανά, τα λατρεύουμε όλοι

Exit mobile version