Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Ντουτέρτε: «Αν δεν αλλάξετε, π[email protected]ς γιοι, θα σας σκοτώσω!»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντουτέρτε: «Αν δεν αλλάξετε, π[email protected]ς γιοι, θα σας σκοτώσω!»

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε είναι γνωστός για τον τρόπο του αλλά και τις τακτικές του, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες. Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μπήκαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών και για άλλα εγκλήματα. Πάνω από εκατό αστυνομικοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν […]

Ντουτερτε

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε είναι γνωστός για τον τρόπο του αλλά και τις τακτικές του, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μπήκαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών και για άλλα εγκλήματα.

Πάνω από εκατό αστυνομικοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες μεταξύ άλλων για βιασμούς, απαγωγές και ληστείες, οδηγήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο κατόπιν εντολής του Προέδρου της χώρας.

Στο αστυνομικό σώμα, που ο Ντουτέρτε είχε αποκαλέσει κάποτε «διεφθαρμένο μέχρι το κόκκαλο», γίνονται εκκαθαρίσεις από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος τους απομάκρυνε από τον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Αργότερα τους επέτρεψε να μετάσχουν ξανά σε επιχειρήσεις επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό στη Δίωξη Ναρκωτικών.

«Αν μείνετε έτσι, πουτ@ν@ς γιοι θα σας σκοτώσω»,  απείλησε τους αστυνομικούς σε ένα ξέσπασμα που μετέδιδαν απευθείας τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε ορισμένες υποθέσεις αστυνομικών θα γίνει αναθεώρηση, αλλά ο Ντουτέρτε προειδοποίησε: «έχω μια ειδική μονάδα που θα σας παρακολουθεί ισόβια κι αν κάνετε και το παραμικρό λάθος θα ζητήσω να σας σκοτώσουν».

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των αστυνομικών ο Ντουτέρτε είπε: «Αν πεθάνουν αυτοί οι πουτ@ν@ς γιοι μην έρθετε σε μας φωνάζοντας για “ανθρώπινα δικαιώματα” και “δίκες”, γιατί σας έχω ήδη προειδοποιήσει».

Δείτε ακόμη:

Ο Ντουτέρτε δεσμεύτηκε να σκοτώσει τον γιο του, αν είναι ένοχος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις