Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αιχμές Κοντονή για όσους έκριναν την μεταγωγή Κουφοντίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Κοντονή για όσους έκριναν την μεταγωγή Κουφοντίνα

Ο Σταύρος Κοντονής επέμεινε ότι η μεταγωγή των μελών της 17Ν δεν σχετίζεται με τη μείωση της ποινής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτη τη συσχέτιση, ενώ άφησε αιχμές για τις χώρες που αντέδρασαν. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είχε εξαγγελθεί σχέδιο για να γίνει ο Κορυδαλλός φυλακή […]

Ο Σταύρος Κοντονής επέμεινε ότι η μεταγωγή των μελών της 17Ν δεν σχετίζεται με τη μείωση της ποινής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτη τη συσχέτιση, ενώ άφησε αιχμές για τις χώρες που αντέδρασαν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είχε εξαγγελθεί σχέδιο για να γίνει ο Κορυδαλλός φυλακή υποδίκων και να μην χρειάζεται να γίνονται συνεχώς μεταγωγές για τις δίκες. Σημείωσε παράλληλα ότι αυτό το σχέδιο υλοποιείται από τον Μάιο.

«Ξαφνικά δεχόμαστε επιθέσεις από το εσωτερικό αλλά δυστυχώς και από το εξωτερικό, που δε λαμβάνουν υπόψη τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά την πληροφόρηση που τους παρέχεται από ορισμένα κέντρα στο εσωτερικό. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι νόμοι εφαρμόζονται έναντι πάντων χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Μάλιστα, επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα των μεταγωγών του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό και δεν ξέρω αν ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Πρόκειται για ακραία ψευδολογία και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, στην οποία συνεχώς η ΝΔ παίρνει άριστα. Στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων ψευδολογούν και παραπλανούν την κοινή γνώμη. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα συνδυάζουν τις μεταγωγές με τη μείωση έκτισης της ποινής, κάτι που είναι απαράδεκτο να λέγεται και απολύτως ψευδές», δήλωσε σχετικά.

Διαβάστε ακόμα:

Παρέμβαση Κοντονή: «Πάγωσε» την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Τουργκούτ Καγιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις