Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τον συνέλαβαν ενώ έδινε συνέντευξη – Απίστευτη εξέλιξη (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τον συνέλαβαν ενώ έδινε συνέντευξη – Απίστευτη εξέλιξη (vid)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι τελευταίες λέξεις που είπε ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου στην Κίνα, καθώς τον συνέλαβαν την ώρα που έδινε συνέντευξη. Προτού κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή, την ώρα που η αστυνομία στην Κίνα εισέβαλε στο διαμέρισμά του διακόπτοντας τη συνέντευξη που παραχωρούσε, ακούστηκε η φράση: «Έχω την ελευθερία του λόγου μου»! […]

ΣΥΛΛΥΨΗ ΑΑΝΔΡΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι τελευταίες λέξεις που είπε ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου στην Κίνα, καθώς τον συνέλαβαν την ώρα που έδινε συνέντευξη.

Προτού κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή, την ώρα που η αστυνομία στην Κίνα εισέβαλε στο διαμέρισμά του διακόπτοντας τη συνέντευξη που παραχωρούσε, ακούστηκε η φράση: «Έχω την ελευθερία του λόγου μου»!

Την Τετάρτη ο 84χρονος Σαν Ουανγκουάνγκ μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση με το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ δίκτυο μέσων ενημέρωσης Voice of America, όταν η αστυνομία εισέβαλαν στο σπίτι του στη Σινάν στην ανατολικής Κίνα.

«Η αστυνομία ήρθε για να με αναγκάσει να σιωπήσω», φώναξε ο Σαν δηλώνοντας ότι τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του, σύμφωνα με την ηχογράφηση της συνέντευξης του που μεταδόθηκε την Τετάρτη.

Προτού διακοπεί η συνέντευξη, ο αντιφρονών ακούγεται να δηλώνει στους αστυνομικούς: «Είστε εδώ παράνομα! Έχω την ελευθερία του λόγου μου!».

Ο 80χρονος είναι ένας από τους γηραιότερους ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές.

 

Διαβάστε ακόμα:

«Συγγνώμη» των Αρχών στον Μπράουν για τη βίαιη σύλληψη (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις