Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

25

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Από σήμερα οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση τον πληγέντων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση τον πληγέντων

Σήμερα θα εκδοθεί η ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να μπορούν οι πυρόπληκτοι να καταθέτουν σε οποιαδήποτε περιοχή τις αιτήσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις τους, ανεξάρτητα σε ποιο ταμείο είναι ασφαλισμένοι. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγακα, στο Α΄ Θερινό […]

πληγέντες Μάτι

Σήμερα θα εκδοθεί η ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να μπορούν οι πυρόπληκτοι να καταθέτουν σε οποιαδήποτε περιοχή τις αιτήσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις τους, ανεξάρτητα σε ποιο ταμείο είναι ασφαλισμένοι.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγακα, στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις συνταξιοδοτήσεις αγροτών.

Ο κ. Πετρόπουλος αντέτεινε ότι, ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, έχουν εγκριθεί 8.000 συντάξεις αγροτών, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα σημειωθεί ρεκόρ στην καταβολή τους.

«Δίνουμε μια μάχη συνεχώς, είμαστε σε καλό δρόμο και θα πετύχουμε το στοίχημα που δώσαμε ώστε, από τον Γενάρη του 2019 όλες οι συντάξεις να εκδίδονται μέσα σε τρεις μήνες» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιόγιακας επεσήμανε ότι για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έκδοσης συντάξεων χρειάζεται ενίσχυση του ΕΦΚΑ με προσωπικό.

«Οργανώνεται ηλεκτρονικά ο ΕΦΚΑ. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι ένα τεράστιο κουβάρι, πολύπλοκο, μια τράπουλα ανακατεμένη είναι δύσκολο να το λύσεις σύντομα. Προσπαθούμε ώστε οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να δουλεύουν για όλους, ανεξάρτητα σε ποιο ασφαλιστικό ταμείο υπάγονται και πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων να αποκτούν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις εισφορές τους».

Δείτε ακόμη:

Έως το τέλος του χρόνου οι δηλώσεις Ε9 για τους πυρόπληκτους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις