Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζανακόπουλος: «Ανάληψη ευθύνης» χωρίς ανασχηματισμό ή παραιτήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: «Ανάληψη ευθύνης» χωρίς ανασχηματισμό ή παραιτήσεις

Για πολιτική σκοπιμότητα κατηγορεί όσους λένε πως η κυβέρνηση επιχείρησε να κρύψει τους νεκρούς, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Σε ερώτηση για το αν γνώριζε η κυβέρνηση για την ύπαρξη νεκρών, τις πρώτες ώρες, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία, στο κέντρο […]

Για πολιτική σκοπιμότητα κατηγορεί όσους λένε πως η κυβέρνηση επιχείρησε να κρύψει τους νεκρούς, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε η κυβέρνηση για την ύπαρξη νεκρών, τις πρώτες ώρες, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία, στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν επιβεβαιωμένοι νεκροί… Οταν το διασταυρώσαμε, την ίδια στιγμή, εγώ ενημέρωσα. Όποιος λέει ότι η κυβέρνηση έπαιξε επικοινωνιακά παιχνίδια και έκρυψε νεκρούς, υποκινείται από πολιτική σκοπιμότητα και μόνο», ισχυρίσθηκε o εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πολιτική τυμβωρυχία».

Ο κ.Τζανακόπουλος έκανε ξανά αναφορές στις ακραίες καιρικές συνθήκεςκαι υποστήριξε ότι κανείς δεν είπε ότι έγιναν όλα τέλεια, αλλά έγιναν όλα όσα μπορούσαν να γίνουν. Ανέφερε εξάλλου ότι η πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση της περιοχής και τόνισε πως αρμόδιος για αυτό είναι ο εκάστοτε δήμαρχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει σκοπό να επιρρίψει ευθύνες, καθώς δεν μπορούσε να εκκενωθεί με οργανωμένο τρόπο ο οικισμός.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ενδείξεις εμπρησμού στην πυρκαγιά στην Κινέτα αλλά και στην πυρκαγιά στο Νταού της Πεντέλης που κατέληξε στο Μάτι.

Στη συνέχεια, ισχυρίσθηκε ότι η έμπρακτη ανάληψη πολιτικής ευθύνης έγκειται στο ότι λαμβάνονται μέτρα για την άμεση αποκατάσταση.

Όπως είπε, η διευκόλυνση των πληγέντων μπορεί να είναι και «η μοναδική έμπρακτη συγγνώμη της για τις διαχρονικές ευθύνες».

Ερωτηθείς αν πρόκειται να υπάρξουν παραιτήσεις, ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο αυτή την ώρα θα εξυπηρετούσε μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες, ενώ η συζήτηση περί ανασχηματισμού είναι το τελευταίο που απασχολεί αυτή την ώρα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης για την αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, ξεκαθαρίζοντας πως αποτίμηση θα γίνει όταν παρέλθει η περίοδος αποκατάστασης.

Διαβάστε ακόμα:

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος,

Ο Καμμένος δικαιολογεί τον Τσίπρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις