Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη «κατά παντός υπευθύνου»
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη «κατά παντός υπευθύνου»

Κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά πολίτη για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σήμερα Δευτέρα 30/07, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνη Λιόγα. Τη μήνυση κατέθεσε ο απόστρατος Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου: Μάτι: Μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων Α) αρμοδίου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής, αιρετών των […]

Κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά πολίτη για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σήμερα Δευτέρα 30/07, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνη Λιόγα.

Τη μήνυση κατέθεσε ο απόστρατος Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου:

Μάτι: Μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων

Α) αρμοδίου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής, αιρετών των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι φονικές πυρκαγιές  την 23η Ιουλίου 2018.

Β) συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού.

Γ)  Και κάθε άλλου προσώπου ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Ανοίγουν στόματα: «Μέχρι τις 22:30 είχαμε παραλάβει 4 νεκρούς»

Ο κ. Σταμάτης ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί οι «αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικού χαρακτήρα και εξαιρετικής φύσης:

1) ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή

2) πυρκαγιά από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε άνθρωπο, με επέλευση θανάτου κατά συρροή

3) έκθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο κατά συρροή

4) της παραβίασης οικοδομικών κανόνων, εξαιτίας των οποίων προήλθε ο θάνατος ανθρώπων και προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και άλλους ανθρώπους.

5) ή και άλλως της παράβασης καθήκοντος».

Χρύσα Σπηλιώτη: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία (pic)

Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης ζητεί από τον κ. Λιόγα να εισάγει την υπόθεση σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην Ολομέλεια του Εφετείου, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη – ανακριτή και τα στοιχεία που έχει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική έρευνα στον εφέτη – ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις