Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πλένεις σίγουρα σωστά τα παιχνιδάκια του μωρού;
PLUS

Πλένεις σίγουρα σωστά τα παιχνιδάκια του μωρού;

  Όσες είστε μανούλες θα ξέρετε πως τα παιχνιδάκια για το μπάνιο αδυνατούν να στεγνώσουν τελείως στο εσωτερικό τους, αφού διαθέτουν μια μικροσκοπική οπή στη βάση. Οπότε είναι πολύ εύκολο το νερό που παραμένει στο εσωτερικό τους να μετατραπεί σε μούχλα. Υπάρχει, όμως, τρόπος να απαλλαχθείς από τους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς, προστατεύοντας το μικρό σου. Σε […]

 

Όσες είστε μανούλες θα ξέρετε πως τα παιχνιδάκια για το μπάνιο αδυνατούν να στεγνώσουν τελείως στο εσωτερικό τους, αφού διαθέτουν μια μικροσκοπική οπή στη βάση.

Οπότε είναι πολύ εύκολο το νερό που παραμένει στο εσωτερικό τους να μετατραπεί σε μούχλα.

Υπάρχει, όμως, τρόπος να απαλλαχθείς από τους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς, προστατεύοντας το μικρό σου.

Σε μια λεκάνη ανακάτεψε τρία μέρη ζεστό νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι, άφησε τα παιχνίδια στο διάλυμα για περίπου 15 λεπτά και στέγνωσέ τα καλά.

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της μούχλας που συσσωρεύεται στο εσωτερικό των παιχνιδιών.

Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να αφήσεις την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προλάβεις τη δημιουργία μούχλας: Ο πρώτος είναι να κλείσεις την τρύπα που υπάρχει στη βάση του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας κόλλα σιλικόνης και έτσι το νερό δεν θα μπαίνει ποτέ στο εσωτερικό του, διακινδυνεύοντας να μετατραπεί σε μούχλα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να ανοίξεις μια μεγαλύτερη τρύπα, σε μέγεθος που να σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις μικρό βουρτσάκι για να καθαρίσεις και να στεγνώσεις το παιχνίδι.

Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ απορρυπαντικά, γιατί τα παιδάκια πιπιλάνε συνεχώς τα παιχνίδια.

Δείτε ακόμη: 

Ο σωστός τρόπος να πλένεις τα μικροσκοπικά ρουχαλάκια

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις