Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη

Σε κλοιό καύσωνα παραμένουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Φαίνεται πως πολλές χώρες παραμένουν σήμερα (26/7) σε κατάσταση ασφυξίας με τον υδράργυρο να χτυπά… κόκκινο, ιδίως στο βόρειο τμήμα της ηπείρου. Στη Σουηδία, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, φθάνοντας ακόμα και τους 33 στα νοτιοδυτικά και κεντροδυτικά, όπου μαίνονται […]

Σε κλοιό καύσωνα παραμένουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Φαίνεται πως πολλές χώρες παραμένουν σήμερα (26/7) σε κατάσταση ασφυξίας με τον υδράργυρο να χτυπά… κόκκινο, ιδίως στο βόρειο τμήμα της ηπείρου.

Στη Σουηδία, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, φθάνοντας ακόμα και τους 33 στα νοτιοδυτικά και κεντροδυτικά, όπου μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές τυλίγουν την Ευρώπη

Η Βρετανία ζει τον σφοδρότερο καύσωνα και η Γαλλία είναι σε πορτοκαλί συναγερμό. Επίσης, στη Γερμανία η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η Ολλανδία κήρυξε επίσημα τη χώρα σε κατάσταση καύσωνα, την ώρα που οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε κίτρινο συναγερμό. Τέλος, «πολύ υψηλός» είναι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στην Ελβετία, λόγω της ζέστης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις