Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος, τον δημιουργούμε μόνοι μας
LIFESTYLE

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος, τον δημιουργούμε μόνοι μας

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα σπαρακτικό κείμενο μιλά για την αδιανόητη τραγωδία. Ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών, μέχρι στιγμής, είναι 50 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες. Ο δήμαρχος Ραφήνας εκτιμά πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 80. Παράλληλα υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Εκφράζοντας δημόσια την οργή της, αλλά και τον πόνο της για τους πληγέντες από τις φωτιές […]

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα σπαρακτικό κείμενο μιλά για την αδιανόητη τραγωδία.

Ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών, μέχρι στιγμής, είναι 50 νεκροί και σχεδόν 200 τραυματίες.

Ο δήμαρχος Ραφήνας εκτιμά πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 80.

Παράλληλα υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Εκφράζοντας δημόσια την οργή της, αλλά και τον πόνο της για τους πληγέντες από τις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γράφει μερικές σκέψεις της στο προφίλ της.

«Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη, συνάνθρωποι μου συγγνώμη …συλλυπητήρια» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Βασίλης Τσιάρτας: Καμία παραίτηση παίζει…;

Διάβασε ολόκληρη την ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

«Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η Ελλάδα, κάηκε η ηθική μας, απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν).

Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε). Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμείς -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολλήσεις, τα χόρτα που αφήνουμε. Όλα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτοπυρπολείται σε απανθρακωθήκατε το μυαλό μας και η ηθική. Αυτή την ευλογημένη χώρα την αφήσαμε απροστάτευτη από όλους … κατοίκους και ξένους.

Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν όλα SOS παραμένουν «ανύπαρκτα». Η όμορφη Ελλάδα, όμορφα καίγεται και πνίγεται… Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θέλουμε που να μιλούν…

Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια. Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει».

View this post on Instagram

Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η χώρα ,κάηκε η ηθική μας ,απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν) Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε).Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμεις -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολησεις ,τα χόρτα που αφήνουμε …η απληστία συμφερόντων . Ολα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε όλα…. Απανθρακώθηκε το μυαλό μας και η ηθική .Αυτή την ευλογημένη ΧΩΡΑ την αφήσαμε απροστάτευτη απο όλους … κάτοικους και ξένους .Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν ολα SOS ..ΟΛΑ παραμένουν «ανύπαρκτα» .Η όμορφη Ελλάδα όμορφα καίγεται και πνίγεται .Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θελουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος ,τον δημιουργούμε μόνοι μας .Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια . Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει . ///—photo @abbi.aaa

A post shared by Alkistis Protopsalti -Greece (@alkistisprotopsalti) on

Αντα Λιβιτσάνου

«Δεν ξέρω* για την ακρίβεια δεν μπορώ καν να αφουγκραστώ πως ένας «άνθρωπος» ένα νοήμον ον με λογική και συναίσθημα μπορεί να βάλει φωτιά σε ένα δάσος .
Πως μπορεί να ξεπουληθεί στον βωμό μιας συμφωνίας η κάποιας εσωτερικής μανίας και να κόψει το νήμα της ζωής συνανθρώπων , ζώων , φυτών .
Δεν ξέρω *σε τέτοιο σημείο που χάνω τον ύπνο το βράδυ μου από τον πόνο που αισθάνομαι στο στήθος μου για όλα τα ζώα που απλά δεν φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ και που προσπαθούν να επιβιώσουν στον δικό τους πλανήτη που έχουμε πάρει για αποκλειστικότητα εμείς .
Δεν ξέρω * καν πως μπορούν οι συνάνθρωποι μου να ξεπεράσουν μια τόσο άσχημη εμπειρία.
Ξέρω * ότι πρέπει να κάνουμε κάτι.


Πρέπει να αλλάξει συνολικά και ριζικά η παιδεία μας , η αντίληψη μας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας καθημερινά .
Αν κάποιος χρειάζεται κάτι και μπορώ να βοηθήσω είμαι στην διάθεση του .
Αν χρειάζεται κάποιο ζώο περίθαλψη με μεγάλη χαρά να κάνω ότι μπορώ .
Εύχομαι ολόψυχα αυτή η ισοπεδωτική φορά να είναι η τελευταία .
Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στους ανθρώπους που πάλεψαν και παλεύουν .
Ο μόνος που δικαιούται να βάζει “φωτιά” στα βουνά όπως στην φωτογραφία που τράβηξα είναι ο ήλιος καθώς δύει».

Γιώργος Πυρπασόπουλος 

«Ας είναι η τραγωδία όσο μικρότερη γίνεται απόψε στην Αττική. Η σκέψη μου είναι εκεί, μεγάλη θλίψη»

Τζένη Μελίτα 

«ΕΛΕΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ. ΑΗΔΙΑ. Άνθρωποι, ζώα, περιουσίες, τα δάση μας. Κάθε χρόνο τα ίδια. Και άντε πάλι από μεθαύριο να συζητάμε ασκόπως στα κανάλια ποιος φταίει και γιατί. Δεν θα μάθουμε ποτέ; Εμείς η νέα γενιά πρέπει να πάρουμε θέση. Ενεργή θέση για κάτι αληθινά σημαντικό»

Δωροθέα Μερκούρη

«Η Ελλαδα σήμερα σε θλίψη…κουράγιο στους ανθρώπους που θα παλέψουν και σήμερα η φύση δεν αντέχει άλλο τον τρόπο που της φερόμαστε»

Μαριάννα Τουμασάτου

«Η Παναγία μαζί σας»

Μύρωνας Στρατής

«Ξύπνημα στον εφιάλτη. Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων, κουράγιο σε όσους προσπαθούν να σώσουν ζωές και περιουσίες»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις