Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο νεκροτομείο Σχιστού οι συγγενείς των θυμάτων για την αναγνώριση
ΕΛΛΑΔΑ

Στο νεκροτομείο Σχιστού οι συγγενείς των θυμάτων για την αναγνώριση

Στο νεκροτομείο του Σχιστού θα πρέπει να καταφύγουν οι συγγενείς των θυμάτων για το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των νεκρών από την φονική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη συγκρότηση ειδικής ομάδας Ιατροδικαστών. #PrayforGreece, παγκόσμιο hashtag: Από τις πιο φονικές πυρκαγιές του 21ου αιώνα Οι συγγενείς των […]

Στο νεκροτομείο του Σχιστού θα πρέπει να καταφύγουν οι συγγενείς των θυμάτων για το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των νεκρών από την φονική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη συγκρότηση ειδικής ομάδας Ιατροδικαστών.

#PrayforGreece, παγκόσμιο hashtag: Από τις πιο φονικές πυρκαγιές του 21ου αιώνα

Οι συγγενείς των θυμάτων καταφθάνουν στο Σχιστό είτε για να αναγνωρίσουν είτε για να δώσουν δείγμα DNA και να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε δελτίο Τύπου ενημερώνοντας για την συγκρότηση ειδικής ομάδας από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό.

Ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια – Η φωτιά πλησιάζει Αλεποχώρι και Λουτράκι (vid)

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου. Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να εξασφαλίσει με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων. Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις