Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κομισιόν: Καμπανάκι για την Airbnb – Στενεύουν τα περιθώρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Καμπανάκι για την Airbnb – Στενεύουν τα περιθώρια

Προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου δίνει η Κομισιόν στην Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της με τους κανόνες της ΕΕ. Σύμφωνα με την Επίτροπο Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, Βιέρα Γιούροβα η Airbnb οφείλει να εφαρμόζει τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές και να παρουσιάζει τις τιμές της με διαφάνεια. […]

Προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου δίνει η Κομισιόν στην Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της με τους κανόνες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, Βιέρα Γιούροβα η Airbnb οφείλει να εφαρμόζει τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές και να παρουσιάζει τις τιμές της με διαφάνεια.

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν τις μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η σημερινή παρουσίαση των τιμών και ορισμένοι όροι της εταιρείας δεν συμμορφώνονται με την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τις καταχρηστικές ρήτρες των συμβάσεων και τον κανονισμό για τη διεθνή δικαιοδοσία σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.

Για τον λόγο αυτό, οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας των καταναλωτών και η Επιτροπή ζήτησαν από την Airbnb να κάνει μια σειρά από αλλαγές.

Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι τα τέλη του Αυγούστου για να υποβάλει τις προτάσεις της.

«Καθαρές» οι μισθώσεις τύπου AirBnb για το 2017

Η Airbnb θα πρέπει:

Να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις πληροφορίες σχετικά με τις τιμές από την αρχική αναζήτηση στον δικτυακό της τόπο, έτσι ώστε κατά την προσφορά καταλύματος ο καταναλωτής να ενημερώνεται για την τελική τιμή, στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι ισχύουσες υποχρεωτικές επιβαρύνσεις και τα τέλη

Όταν δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί η τελική τιμή εκ των προτέρων, θα πρέπει να ενημερώνεται σαφώς ο καταναλωτής ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα τέλη·

Να αναφέρεται με σαφήνεια αν η προσφορά καταλύματος γίνεται από ιδιώτη ή επαγγελματία, καθώς οι κανόνες περί προστασίας των καταναλωτών διαφέρουν στις δύο περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις