Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βίντεο φρίκης: «Στρατιώτες» εκτελούν εν ψυχρώ γυναίκες και παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο φρίκης: «Στρατιώτες» εκτελούν εν ψυχρώ γυναίκες και παιδιά

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που καταγράφει την εν ψυχρώ εκτέλεση γυναικόπαιδων από ενόπλους που φορούν στολές των ενόπλων δυνάμεων του Καμερούν. Στα πλάνα φαίνονται «στρατιώτες» να οδηγούν σ’ ένα χωράφι δύο γυναίκες και δύο παιδιά, που περιγράφουν ως μέλη της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης, την οποία αντιμάχονται οι δυνάμεις του Καμερούν από το 2014. Μια από […]

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που καταγράφει την εν ψυχρώ εκτέλεση γυναικόπαιδων από ενόπλους που φορούν στολές των ενόπλων δυνάμεων του Καμερούν.

Στα πλάνα φαίνονται «στρατιώτες» να οδηγούν σ’ ένα χωράφι δύο γυναίκες και δύο παιδιά, που περιγράφουν ως μέλη της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης, την οποία αντιμάχονται οι δυνάμεις του Καμερούν από το 2014.

Μια από τις γυναίκες κρατά από το χέρι ένα παιδί ηλικίας γύρω στα έξι, ενώ η άλλη κουβαλά το μωρό της στην πλάτη.

«Είστε Μπόκο Χαράμ και θα πεθάνετε», ακούγεται να λέει ένας από τους ενόπλους, χτυπώντας μια από τις γυναίκες στο πρόσωπο.

Οι «στρατιώτες» δένουν τα μάτια των γυναικών και του μεγαλύτερου παιδιού και τους υποχρεώνουν να καθίσουν στο έδαφος. Λίγο μετά κάνουν πίσω και τους αποτελειώνουν.

Η Σαμίρα Νταούντ, στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Δυτική Αφρική δήλωσε πως «ορισμένα μέλη της ομάδας είναι σαφώς αναγνωρίσιμα και δεν πρέπει να ξεφύγουν ατιμώρητα».

Νέα επίθεση αυτοκτονίας – Πολλοί νεκροί

Ειδικοί της Διεθνούς Αμνηστίας που ερεύνησαν το συμβάν, κάνουν λόγο για «πολύ αξιόπιστες» ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν όντως στρατιώτες του Καμερούν.

Από την άλλη το υπουργείο Πληροφοριών του Καμερούν έκανε λόγο για fake news με στόχο να αμαυρωθεί η φήμη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ειδικοί της Διεθνούς Αμνηστίας επιμένουν ότι τόσο οι στολές όσο και τα όπλα των δραστών ανήκουν στον καμερουνέζικο στρατό, ενώ και η βλάστηση που διακρίνεται στις εικόνες απαντάται στο βόρειο Καμερούν

Ο πρόεδρος του Καμερούν, Πωλ Μπίγια, διέταξε έρευνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις