Η Τουρκία απειλεί: «Καμία κίνηση στην κυπριακή ΑΟΖ»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τουρκία απειλεί: «Καμία κίνηση στην κυπριακή ΑΟΖ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Χωρίς περιστροφές μίλησε ο Μουράτ Σαλίμ Εσενλί ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε με το γεωτρύπανο της Ιταλικής Εταιρείας ENI στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ δήλωσε ότι η Τουρκία θα έχει την ίδια πολεμική αντίδραση και στο μέλλον. «Εάν επαναληφθεί ανάλογη ενέργεια θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως: «Βασικά, […]

14.07.2018 | 20:43

Χωρίς περιστροφές μίλησε ο Μουράτ Σαλίμ Εσενλί ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε με το γεωτρύπανο της Ιταλικής Εταιρείας ENI στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ δήλωσε ότι η Τουρκία θα έχει την ίδια πολεμική αντίδραση και στο μέλλον.

«Εάν επαναληφθεί ανάλογη ενέργεια θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως: «Βασικά, και άλλης χώρας εταιρείες εάν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, εμείς θα δείξουμε την ίδια αντίδραση».

Κυπριακή ΑΟΖ: ENI και TOTAL μαζί στο οικόπεδο 8

Τουρκία και ψευδοκράτος έχουν κάνει εποικοδομητικές προτάσεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες δεν προχωρούν εξαιτίας της άρνησης της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε ο Τούρκος Πρέσβης στη Ρώμη, Μουράτ Σαλίμ Εσενλί.

Κυπριακή ΑΟΖ: Έτοιμος για αντεπίθεση ο Εντογάν

Ο Εσενλί υποστήριξε ότι επειδή η ελληνοκυπριακλη πλευρά έχει μπει μόνη της στην ΕΕ και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει μόνο τους ελληνοκύπριους, γι’ αυτό δεν μπόρεσε να υπάρξει μια συμφωνία.

Οι Ελληνοκύπριοι το χρησιμοποίησαν αυτό με τις διεθνείς εταιρείες για να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι της Τουρκίας και των «Τουρκοκύπριων».

Exit mobile version