Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ο σύντροφος μου έχει μικρό πέος… Τί μπορεί να κάνει;
ΥΓΕΙΑ

Ο σύντροφος μου έχει μικρό πέος… Τί μπορεί να κάνει;

  Η Κατερίνα Ζαγοραίου ρωτά τον Χειρουργό Ουρολόγο, Ανδρολόγο κ. Χρήστο Φλιάτουρα. Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι με το μέγεθός τους; Ποιό μέγεθος θεωρείται φυσιολογικό; «Αρκετές μελέτες έχουν καταδείξει ότι πολλοί άνδρες θα ήθελαν ένα μεγαλύτερο πέος. 45 στους 100 άνδρες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, μάλιστα τα τελευταία χρόνια η ζήτηση […]

 

Η Κατερίνα Ζαγοραίου ρωτά τον Χειρουργό Ουρολόγο, Ανδρολόγο κ. Χρήστο Φλιάτουρα.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι με το μέγεθός τους; Ποιό μέγεθος θεωρείται φυσιολογικό;

«Αρκετές μελέτες έχουν καταδείξει ότι πολλοί άνδρες θα ήθελαν ένα μεγαλύτερο πέος. 45 στους 100 άνδρες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, μάλιστα τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μεγέθυνση πέους έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την κατασκευή προφυλακτικών, το μήκος του πέους σε στύση είναι κατά μέσο όρο 16,5cm».

γράφει η Κατερίνα Ζαγοραίου

Το μικρό μέγεθος δημιουργεί ανασφάλεια στους άνδρες;

«Το άγχος για το μέγεθος του πέους είναι ένα υπαρκτό ζήτημα και αποτελεί σημαντική αιτία ανησυχίας. Επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και την ερωτική τους ζωή και μπορεί να παρεμποδίσει τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις, όπως το να έχουν σύντροφο, να αθλούνται κ.τ.λ.».

Ποιός θεωρείται υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους;

«Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όλοι οι άνδρες που θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους. Όμως ο υποψήφιος θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και γνωρίζει επακριβώς τι μπορεί να επιτευχθεί».

Πόσους πόντους μπορεί να κερδίσει κάποιος με την επέμβαση;

«Η συνδεσμόλυση είναι η βάση της φαλλοπλαστικής και περιλαμβάνει την αποκοπή των συνδέσμων που καθηλώνουν το εσωτερικό τμήμα του πέους στο ηβικό οστό. Ο άνδρας λοιπόν θα κερδίσει σε μήκος 3-5 εκατοστά από το τμήμα του πέους που βρίσκεται εσωτερικά».

Γίνεται και πάχυνση πέους;

«Η επέμβαση της φαλλοπλαστικής περιλαμβάνει εκτός από την επιμήκυνση και την πάχυνση του πέους. Αυτό γίνεται με πολύ απλό τρόπο χωρίς τομές, χρησιμοποιώντας το ίδιο το λίπος του ασθενούς. Έτσι αυξάνεται η περιφέρεια του πέους ως και 4 πόντους. Ο συνδυασμός της πάχυνσης και της επιμήκυνσης μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα του πέους».

Χρήστος Φλιάτουρας
Χειρουργός Ουρολόγος, Ανδρολόγος
Συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
[email protected]

Η επέμβαση γίνεται με μόσχευμα ή όχι;

«Μια τομή σε σχήμα ημισελήνου γίνεται στη βάση του πέους για να αποκαλύψει τους συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι αποκόπτονται και το πέος ‘’γλιστράει’’ προς τα έξω αποκαλύπτοντας το κρυμμένο ως τώρα μέρος. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα buffer σιλικόνης για να παρεμποδίσει την επανασυγκόληση των συνδέσμων. Άλλες επεμβάσεις που μπορούν να προταθούν στους ασθενείς είναι η αφαίρεση του υπερηβικού λίπους, η εκτομή του οσχέου και η τοποθέτηση δερματικού μοσχεύματος στην περίπτωση που έχει αφαιρεθεί μεγάλο τμήμα κατά προηγηθείσα περιτομή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτές οι τροφές θα σας κάνουν πιο χαρούμενους!

 

Είναι δύσκολη επέμβαση; Υπάρχει πόνος;

«Δεν υπάρχει πόνος. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του 1-2 ώρες μετά το χειρουργείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις χορηγούνται αντιβιοτικά και παυσίπονα για να συνεχιστεί η αγωγή στο σπίτι».

Πότε μπορεί να επιστρέψει στη σεξουαλική του δραστηριότητα;

«Μέσα σε 2-3 μέρες μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και σε πλήρη σεξουαλική ζωή μετά από 4 εβδομάδες».

Οι γυναίκες τελικά ενδιαφέρονται για το μέγεθος;

«Το πέος είναι το πρωταρχικό όργανο που προκαλεί τον βασικό ερεθισμό στις γυναίκες για αυτό και η ειλικρινής απάντηση στην ερώτηση αν το μέγεθος μετράει είναι ναι».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις