Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Κόκκινο πανί» η διάταξη για τα φάρμακα των 1.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κόκκινο πανί» η διάταξη για τα φάρμακα των 1.000 ευρώ

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκαλεί η νέα διάταξη που απαγορεύει σε ιδιωτικά φαρμακεία να διαθέτουν φάρμακα αξίας άνω των 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ): «επιβάλει τη διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για […]

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκαλεί η νέα διάταξη που απαγορεύει σε ιδιωτικά φαρμακεία να διαθέτουν φάρμακα αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ): «επιβάλει τη διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών».

Προσοχή: Αποσύρονται φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας για την υπέρταση

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «απαράδεκτη» και «αιφνιδιαστική» ενέργεια που «συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους γιατί περιορίζει το δικαίωμα πλήρους και απρόσκοπτης πρόσβασης στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης».

«Μάστιγα» τα παράνομα φάρμακα μέσω Διαδικτύου

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητάει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και αναμένει την έναρξη ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά «είναι αποφασισμένος να προσφύγει κατά του επιμάχου άρθρου με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις