Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Φήμες και σενάρια» τα νέα hot spots στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φήμες και σενάρια» τα νέα hot spots στα νησιά του Αιγαίου

Διαψεύδει όλες τις φήμες και τα σενάρια περί δημιουργίας νέων hot spot στα νησιά του Αιγαίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κ. Δημήτρης Βίτσας σε επιστολή του προς τους περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και προς τους δημάρχους των πέντε νησιών τα χαρακτηρίζει ως «απλώς ψέματα». «Βουλιάζουν» τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες Ο […]

Διαψεύδει όλες τις φήμες και τα σενάρια περί δημιουργίας νέων hot spot στα νησιά του Αιγαίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας σε επιστολή του προς τους περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και προς τους δημάρχους των πέντε νησιών τα χαρακτηρίζει ως «απλώς ψέματα».

«Βουλιάζουν» τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες

Ο υπουργός αναφέρεται σε κύκλο ευφάνταστων σεναρίων, που ακολούθησε την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και την απόφαση για τον ΦΠΑ, αποδίδοντάς τα «είτε από άγνοια, είτε από αντιπολιτευτική διάθεση όσων θεωρούν ότι το πολιτικό τους αφήγημα ηττάται».

Πεθαίνουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Αναφερόμενος στην συμφωνία για επιστροφές προσφύγων από την Γερμανία διευκρινίζει ότι «κανείς δεν θα πάει απευθείας από τα νησιά για να επανενωθεί με την οικογένεια του στη Γερμανία και κανείς δεν θα επιστραφεί από την Γερμανία στα ελληνικά νησιά», ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι 1000 πρόσφυγες από την Γερμανία έφτασαν ήδη στην Σάμο, χαρακτηρίζοντάς τα «εσκεμμένα ψευδή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις