Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η λίστα Λαγκάρντ μπήκε στο «συρτάρι»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η λίστα Λαγκάρντ μπήκε στο «συρτάρι»

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής παραδέχτηκε με εμφατικό τρόπο ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ μπαίνει στο συρτάρι. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή οι δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιτρέπουν να παραταθεί το ελεγκτικό δικαίωμα του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη. ΑΑΔΕ: […]

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής παραδέχτηκε με εμφατικό τρόπο ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ μπαίνει στο συρτάρι.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή οι δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιτρέπουν να παραταθεί το ελεγκτικό δικαίωμα του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ε.Ε.

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών. Δηλαδή πχ το 2005 να είναι το χαρτοφυλάκιο X και το 2006 Χplus και να είναι τόσο σημαντική η διαφορά ώστε να έχει και ποινικό ενδιαφέρον.

Σταϊκούρας: Πού είναι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου;

Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Πιτσιλής μίλησε σχετικά με τις λίστες του εξωτερικού λέγοντας: «Το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις