Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αντιδρά ο Κατσίκης στο “σπάσιμο” περιφερειών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδρά ο Κατσίκης στο “σπάσιμο” περιφερειών

Τη διαφωνία του με τις διατάξεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και με την τροπολογία για το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. Μιλώντας στο aftodioikisi.gr ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι ναι μεν θα ψηφίσει υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου αλλά θα καταψηφίσει τα […]

Τη διαφωνία του με τις διατάξεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και με την τροπολογία για το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Μιλώντας στο aftodioikisi.gr ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι ναι μεν θα ψηφίσει υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου αλλά θα καταψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα, καθώς διαφωνεί κάθετα.

Μιλώντας στην Επιτροπή τη Βουλής ο κ. Κατσίκης ήταν κάθετος.

Σε ό,τι αφορά το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών Β΄Αθηνών και Αττικής στην οποία εκλέγεται βουλευτής, τόνισε ότι καταρχήν διαφωνεί με την μείωση των εδρών από 15 σε 14, προσθέτοντας ότι πλήττονται τα μικρά κόμματα, καθώς «η Περιφέρεια Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της γιατί θα εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή σε μία από τις δύο νέες περιφέρειες».

Επιπλέον, μίλησε για τον κίνδυνο να μείνουν από τώρα ορφανές οι περιφέρειες, καθώς κανένας από τους σημερινούς βουλευτές δεν πρόκειται να ασχοληθεί με όλη την περιφέρεια, όταν θα γνωρίζει ότι θα είναι υποψήφιος σε μία μικρότερη.

Ζήτησε, δε, από τον υπουργό Εσωτερικών να τροποποιήσει την τροπολογία ώστε να μην έχει εφαρμογή στις επόμενες εκλογές ακόμη κι αν ψηφιστεί με 200 ψήφους.

Σχετικά με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα στην διακυβέρνηση των δήμων: «Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος γιατί έχω υπηρετήσει 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Επιμένουν στην ΝΔ – Κικίλιας: Εκλογές εδώ και τώρα
Θεοχαρόπουλος: Εκλογές και μάλλον… τετραπλές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις