Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σεντένο για πλεόνασμα: «Απαιτητικό και δύσκολο»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο για πλεόνασμα: «Απαιτητικό και δύσκολο»

Συνέντευξη στο CNBC έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, και αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup πριν από δύο εβδομάδες για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Ερωτηθείς, αν τα μέτρα έχουν κάνει πιο ασφαλή τα δεκαετή ομόλογα αναφοράς του ελληνικού δημοσίου, ο Σεντένο απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι τα έχουν κάνει και θα τα κάνουν ακόμα […]

Συνέντευξη στο CNBC έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, και αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup πριν από δύο εβδομάδες για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς, αν τα μέτρα έχουν κάνει πιο ασφαλή τα δεκαετή ομόλογα αναφοράς του ελληνικού δημοσίου, ο Σεντένο απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι τα έχουν κάνει και θα τα κάνουν ακόμα περισσότερο μετά τις 20 Αυγούστου».

Τσακαλώτος για επενδύσεις: Μπορούν να μας εμπιστευτούν

«Δεν θα έλεγα ότι είναι μία αργή διαδικασία, αλλά αν κοιτάξετε την εμπειρία του παρελθόντος, θα δείτε χώρες που έβγαιναν από προγράμματα να κερδίζουν σταδιακά την εμπιστοσύνη».

«Θέλω απλά να θυμίσω ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σε δύο συνεχόμενα έτη πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4%, που σημαίνει ότι συγκλίνουμε σε ένα χαμηλότερο επίπεδο πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος. Αν με ρωτάτε, αν αυτό είναι απαιτητικό, ναι θα είναι, αν είναι δύσκολο, σίγουρα, επομένως είναι κρίσιμης σημασίας η αντοχή στη διάρκεια των οικονομικών και πολιτικών κύκλων για να καθορισθεί η επιτυχία του προγράμματος», σημείωσε.

Πώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές ενισχύουν τα έσοδα ΦΠΑ

Πάντως, το CNBC σημειώνει πως «η θετική τάση στο κλίμα της αγοράς θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες», σύμφωνα με αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Barclays σε σημείωμά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις