Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έτσι σε ξεγελά η Google με το Gmail
PLUS

Έτσι σε ξεγελά η Google με το Gmail

Η Google παραδέχθηκε ότι μηνύματα του Gmail διαβάζονται από τρίτους, εν αγνοία των χρηστών. Η γνωστή εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail, μερικές φορές μπορεί να διαβασθούν από τρίτους, οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές. Η αλλαγή που ζητούσες στο Instagram Οι χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς […]

Η Google παραδέχθηκε ότι μηνύματα του Gmail διαβάζονται από τρίτους, εν αγνοία των χρηστών.

Η γνωστή εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail, μερικές φορές μπορεί να διαβασθούν από τρίτους, οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές.

Η αλλαγή που ζητούσες στο Instagram

Οι χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς τους με εφαρμογές τρίτων, μπορεί -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να δίνουν στους τελευταίους την άδεια να τα διαβάσουν.

Σύμφωνα με το BBC, μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών δήλωσε ότι πρόκειται για μια «κοινή πρακτική» και για ένα «βρώμικο μυστικό».

Πώς εταιρείες – κολοσσοί εξαπατούν τους χρήστες

Πάντως, η Google άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν είναι ενάντια στην πολιτική της, αλλά ειδικοί κυβερνο-ασφάλειας δήλωσαν έκπληκτοι που η εταιρεία το επιτρέπει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις