Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Τέρας, θα πεθάνεις” – Έπεσε κάτω για να γλιτώσει ο δολοφόνος της Δώρας (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Τέρας, θα πεθάνεις” – Έπεσε κάτω για να γλιτώσει ο δολοφόνος της Δώρας (vid)

Σε ένα κλίμα που θύμιζε αρχαία τραγωδία ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Ο πατέρας της εφοριακού δεν άντεξε στη θέα του Μανώλη Σοροπίδη και όρμησε να τον χτυπήσει, κάτι που εμποδίστηκε. Ωστόσο, μόλις ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, προσπάθησε να του επιτεθεί και ο αδερφός ης άτυχης Δώρας. Ο […]

Σε ένα κλίμα που θύμιζε αρχαία τραγωδία ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ο πατέρας της εφοριακού δεν άντεξε στη θέα του Μανώλη Σοροπίδη και όρμησε να τον χτυπήσει, κάτι που εμποδίστηκε. Ωστόσο, μόλις ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, προσπάθησε να του επιτεθεί και ο αδερφός ης άτυχης Δώρας.

Ο νεαρός κινήθηκε σε βάρος του, αλλά εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο κατηγορούμενος έπεσε στο πάτωμα.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας…» είπε ο αδελφός της Δώρας.

Η αδελφή του θύματος ξέσπασε τότε φωνάζοντας: «τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις … Τι τον φυλάτε;».

Ο πατέρας της Δώρας επιτέθηκε στον δολοφόνο της (vid)

«Πήρε το παιδί μας …» φώναξαν και οι υπόλοιποι συγγενείς . Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι. Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει ο πατέρας του θύματος, κάνοντας λόγο για έναν καθαρόαιμο δολοφόνο.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος».

Αποκαλύψεις – σοκ: «Θα θυσίαζαν την κόρη μου σε τελετή αν δεν γινόταν η δουλειά» (vid)

Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης εφοριακού, η οποία ζητά να βρει την αλήθεια.

«Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 φορές ισόβια ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Η μητέρα της Δώρας μίλησε για το ήθος και την ποιότητα της κόρης της, για την αφοσίωση στην οικογένεια της. «Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί».

Πατέρας: Είναι δολοφόνος

Ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας της κοπέλας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την εισαγγελέα για την σχέση του με την κόρη του.

Ανέφερε στην κατάθεσή του: «Ο κατηγορούμενος σκότωσε το παιδί μου σε πλήρη διαύγεια. Εγώ εκείνη την μέρα δούλευα με πήρε ο γιος μου, ο Γιάννης και μου λέει: Πατέρα σταματά το αμάξι να σου πω κάτι σοβαρό… Ο κατηγορούμενος ήταν φυλακές, βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου και μου σκότωσε το παιδί. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος, ήξερε πού χτύπαγε».

Εισαγγελέας: Πόσο συχνά βλέπατε το παιδί σας; Πότε είδατε τη Δώρα τελευταία φορά πριν πεθάνει;

Πατέρας: Δυο μήνες πριν.

Εισαγγελέας: Τα προβλήματα του παιδιού σας, τα ξέρετε;

Πατέρας: Δεν ζούσαμε στο ίδιο σπίτι, αν ήμουν εγώ στο σπίτι δεν θα την είχε πειράξει κανείς.

Εισαγγελέας: Στον ανακριτή έχετε πει πολλά. Ήταν φυσιολογικό το παιδί σας να πηγαίνει κάθε μέρα στο νεκροταφείο;

Πατέρας: Το παιδί μου είπε ότι θέλει να φύγει από τον έλεγχο στην εφορία γιατί την απειλούσαν. Μου είχε πει κάποια στιγμή ότι έχει ένα κομμάτι της λίστας Λαγκάρντ. Είχε κάνει αίτημα να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις