Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ξανθός για μεταναστευτικό: «Υγειονομικά ασφαλής η Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός για μεταναστευτικό: «Υγειονομικά ασφαλής η Ελλάδα»

Δηλώσεις από το Ρέθυμνο έκανε χτες (30/6) Σάββατο ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. «Η πολιτική που ασκεί το υπουργείο Υγείας σχετικά με τους μετανάστες και την κοινωνία αντανακλά το ήθος, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας μας αλλά και την αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν της ίδιας προσοχής και προστασίας», ανέφερε […]

Δηλώσεις από το Ρέθυμνο έκανε χτες (30/6) Σάββατο ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Η πολιτική που ασκεί το υπουργείο Υγείας σχετικά με τους μετανάστες και την κοινωνία αντανακλά το ήθος, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας μας αλλά και την αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν της ίδιας προσοχής και προστασίας», ανέφερε στο ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμα: Αυγενάκης για Σκοπιανό: «Να μην κυριαρχήσει ο θυμός»

Ακόμα, συμπλήρωσε: «Να γίνει κατανοητό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υγεία που ασχολούνται με τους μετανάστες είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους. Και δεν είναι άλλος από το να διαχειριστούμε τα ζητήματα υγείας, πρόνοιας, ασφάλειας και προστασίας των μεταναστών σε συνάρτηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες έχουν δείξει το αληθινό ανθρώπινο πρόσωπο τους μακριά από παρεκκλίσεις και φωνασκίες».

«Η Ελλάδα κατάφερε μέσα στην κρίση, με έναν τρόπο αξιοπρεπή, τήρησε τις διεθνείς συμβάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης και διαχείρισης ήταν να μην επιτρέψουμε το πρόβλημα αυτό να μετατραπεί σε πρόβλημα δημόσιας υγείας».

Διαβάστε ακόμα: Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots»

«Η Ελλάδα είναι υγειονομικά ασφαλής, δεν υπάρχει καμία υγειονομική βόμβα. Αυτό που προέχει είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών και αυτή η παρέμβαση θα είναι η πιο αποτελεσματική στο κομμάτι της πρόληψης», διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις