Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες, αλλά όχι οι εξετάσεις (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες, αλλά όχι οι εξετάσεις (vid)

To τέλος των Πανελληνίων τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Διαβάστε ακόμα: Νέα επίθεση στον Μπουτάρη για το Σκοπιανό (vid) «Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ΄ λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α΄ […]

To τέλος των Πανελληνίων τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Διαβάστε ακόμα: Νέα επίθεση στον Μπουτάρη για το Σκοπιανό (vid)

«Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ΄ λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α΄ λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων», υπογράμμισε τονίζοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Ο κος Γαβρόγλου απάντησε σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα αφορά στους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στην Γ΄ λυκείου.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις», πρόταξε.

Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνιες 2018: Δείτε εδώ τους βαθμούς

«Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις