Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ομόφωνη η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή
ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνη η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού εκφώνησε πριν από λίγα λεπτά την απόφασή του που έγινε δεκτή από τους πανηγυρισμούς του κατάμεστου ακροατηρίου. Η πρόταση της εισαγγελέως για την Ηριάννα και τον Περικλή Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαιώνει τους δύο νεαρούς, πρώην […]

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού εκφώνησε πριν από λίγα λεπτά την απόφασή του που έγινε δεκτή από τους πανηγυρισμούς του κατάμεστου ακροατηρίου.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την Ηριάννα και τον Περικλή

Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαιώνει τους δύο νεαρούς, πρώην πλέον κατηγορούμενους, που όμως παρέμειναν έγκλειστοι περισσότερο από ένα χρόνο.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως,  για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση και την προμήθεια οπλών και πυρομαχικών.

Ηριάννα και Περικλής: Έναν χρόνο έγκλειστοι (vid)

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, που απέρριψε την καταδικαστική εισαγγελική εισήγηση, το μείγμα DNA που εξετάστηκε είναι επισφαλές αποδεικτικό μέσον.

Ακόμα όμως κι αν ήταν ασφαλής ένδειξη δε θα αρκούσε για να αχθεί το δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση, γιατί θα απαιτούνταν και άλλες αποδείξεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως δεν ποινικοποιούνται οι κοινωνικές συναναστροφές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις