Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού για τον Μητροπολίτη Άνθιμο (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού για τον Μητροπολίτη Άνθιμο (vid)

Στα κυβερνητικά στελέχη που προωθούν με δηλώσεις τους την ιδέα διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, αναφέρθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, υποστηρίζοντας πως δεν υπολογίζουν τα σημερινά δεδομένα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης τόνισε πως, η Εκκλησία έχει μεγάλη πνευματική υπόσταση, προσφορά στο γένος κι έχει πραγματοποιήσει πολλές θυσίες για το καλό της Ελλάδας. Ενώ υπογράμμισε πως […]

Στα κυβερνητικά στελέχη που προωθούν με δηλώσεις τους την ιδέα διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, αναφέρθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, υποστηρίζοντας πως δεν υπολογίζουν τα σημερινά δεδομένα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης τόνισε πως, η Εκκλησία έχει μεγάλη πνευματική υπόσταση, προσφορά στο γένος κι έχει πραγματοποιήσει πολλές θυσίες για το καλό της Ελλάδας.

Ενώ υπογράμμισε πως στην πλειοψηφία του ο κλήρος, ούτε θέλει να συζητήσει για τον διαχωρισμό, ούτε είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Απίστευτο: Ο Άνθιμος διοργανώνει θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό και τους τριγμούς που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκτίμησε πως θα συνεχιστούν οι αποχωρήσεις μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως δεν είναι σε θέση να υιοθετήσει σενάριο πτώσης της κυβέρνησης. Επιπλέον, προσέθεσε πως η συμφωνία δεν έπρεπε να συνομολογηθεί με την ΠΓΔΜ, εκτιμώντας ότι ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις