Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συγκλονιστικό βίντεο: Χιλιάδες τρέχουν με μανία, μόλις ανοίγουν τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιλιάδες τρέχουν με μανία, μόλις ανοίγουν τα σύνορα

Χιλιάδες απελπισμένοι Βενεζουελάνοι τρέχουν με «λαχτάρα» να φύγουν από το καθεστώς Μαδούρο. Η κρίση στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αλλά ο πρόεδρος μοιάζει να είναι εντελώς στον κόσμο του. Το βίντεο που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα El Nacional, είναι γροθιά στο στομάχι. Πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Τάτσιρα στη Βενεζουέλα, περνάει τα […]

Χιλιάδες απελπισμένοι Βενεζουελάνοι τρέχουν με «λαχτάρα» να φύγουν από το καθεστώς Μαδούρο.

Η κρίση στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αλλά ο πρόεδρος μοιάζει να είναι εντελώς στον κόσμο του.

Το βίντεο που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα El Nacional, είναι γροθιά στο στομάχι.

Πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Τάτσιρα στη Βενεζουέλα, περνάει τα ξημερώματα του Σαββάτου τα σύνορα με την Κολομβία. Οι άνθρωποι αυτοί παρέμεναν επί ώρες στην περιοχή κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα που είχαν κλείσει για ένα διάστημα λόγω των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου στη Βενεζουέλα, στις οποίες νικητής αναδείχθηκε ο Νικολάς Μαδούρο. Το αποτέλεσμα δεν έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα.

Νίκη του Μαδούρο – Για «φάρσα» κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Φορτωμένοι με όσα μπόρεσαν να πάρουν από το φτωχό σπίτι τους, τρέχουν να σωθούν.

«Είναι μια τρέλα. Είναι έξι το πρωί, στο άνοιγμα των συνόρων. Είναι μια τρέλα», ακούγεται να λέει ο άνθρωπος που έγραψε τις εικόνες αυτές με το κινητό του τηλέφωνο.

«Μοιάζουν με χιλιάδες μυρμήγκια που τρέχουν, αναζητώντας ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν», αναφέρει ένας χρήστης του διαδικτύου.

Το τελευταίο διάστημα περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν εγκαταλείψει την Βενεζουέλα, λόγω της κρίσης, της εγκληματικότητας και των διώξεων, και έχουν φύγει μετανάστες σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Μόνο στην Κολομβία βρίσκονται περίπου 1 εκατομμύριο Βενεζουελάνοι μετανάστες.

Μετά από τον τριπλασιασμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, την περασμένη εβδομάδα, ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα έφθασε πλέον τα 3 εκατομμύρια μπολίβαρες, δηλαδή περίπου 1 δολάριο το μήνα! Οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα είναι τεράστιες.

Χάος στα σούπερ μάρκετ μετά τη διαταγή Μαδούρο για μείωση των τιμών (vid)

Πρόσφατη έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάνει αναφορά στις εκατοντάδες «εξωδικαστικές εκτελέσεις» πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας. Η ίδια έκθεση διαπιστώνει πλήρη απουσία Κράτους Δικαίου στη Βενεζουέλα.

Η υποκρισία του Μαδούρο

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέβασε ένα βίντεο και ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, όπου φαίνεται να έχει βγει βόλτα, όπως ο ίδιος λέει, στην πλατεία Ελ Βενεζολάνο στο Καράκας, μαζί με την σύζυγο του Σίλια Φλόρες.

Βενεζουέλα και Ελλάδα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου παγκοσμίως

«Λοιπόν, βγήκαμε να κάνουμε μια βόλτα στο Καράκας», ακούγεται να λέει στο βίντεο 37 δευτερολέπτων ο Μαδούρο. «Να δούμε αυτό το υπέροχο πράγμα, πως καθαρίζονται οι δρόμοι, πως είναι φωτισμένοι, πως φτιάχνουν τα πάντα, αυτό πρέπει να γίνει σε όλη τη Βενεζουέλα. Έτσι πρέπει να είναι όλη η Βενεζουέλα, φωτεινή και καθαρή», καταλήγει.

Ωστόσο το βίντεο είναι τραβηγμένο τα ξημερώματα όπου δεν κυκλοφορεί κανείς, καθώς ο Μαδούρο δύσκολα θα «τολμούσε» να εμφανιστεί, μπροστά στους πολίτες που είναι σε απόγνωση…

Τη βρήκε τη… λύση: Πρόταση Μαδούρο σε όσους δεν έχουν να φάνε

Φρίκη: Νηστικοί πολίτες σφάζουν σκυλιά στη μέση του δρόμου! (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις