Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το πιο “έξυπνο μπουφάν” για τους ποδηλάτες είναι γεγονός (vid)
PLUS

Το πιο “έξυπνο μπουφάν” για τους ποδηλάτες είναι γεγονός (vid)

Μια ομάδα φανατικών ποδηλατιστών στην Ford δημιούργησαν το έξυπνο μπουφάν – ένα μοναδικό ρούχο που επιτρέπει στους αναβάτες να κινηθούν ευκολότερα. Η κυκλοφορία με ποδήλατο εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά όταν ο ποδηλάτης προσπαθεί να δει τη διαδρομή στο χάρτη του κινητού του ή του GPS. Πρόκειται για ένα μπουφάν το οποίο διαθέτει μανίκια που ανάβουν, υποδεικνύοντας […]

Μια ομάδα φανατικών ποδηλατιστών στην Ford δημιούργησαν το έξυπνο μπουφάν – ένα μοναδικό ρούχο που επιτρέπει στους αναβάτες να κινηθούν ευκολότερα.

Η κυκλοφορία με ποδήλατο εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά όταν ο ποδηλάτης προσπαθεί να δει τη διαδρομή στο χάρτη του κινητού του ή του GPS.

Πρόκειται για ένα μπουφάν το οποίο διαθέτει μανίκια που ανάβουν, υποδεικνύοντας πότε ο αναβάτης σκοπεύει να κατευθυνθεί δεξιά ή αριστερά.

Δύο gadgets για το smartphone που θα σου «λύσουν» τα χέρια

Ακόμα, όταν αυτό είναι συνδεδεμένο σε smartphone, η εφαρμογή δημιουργεί μικροδονήσεις στο αντίστοιχο μανίκι, ώστε ο αναβάτης να γνωρίζει προς τα πού να κατευθυνθεί και σε ποιες διαδρομές να κινηθεί αποφεύγοντας πολυσύχναστους δρόμους και διασταυρώσεις.

Ωστόσο με το «έξυπνο» μπουφάν δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο για να κοιτάξουν την οθόνη του smartphone, αφού ακουστικές και απτικές αλληλεπιδράσεις επιτρέπουν στους αναβάτες να απαντήσουν κλήσεις, να διαβάσουν μηνύματα και να επαναλάβουν οδηγίες πλοήγησης.

Σχέση από απόσταση; Αυτό το gadget είναι για σένα

Επίσης, το μπουφάν διαθέτει ενσωματωμένο φως που αναβοσβήνει κατά το φρενάρισμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις