Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέρασε ο «εφιάλτης» με την πετρελαιοκηλίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Πέρασε ο «εφιάλτης» με την πετρελαιοκηλίδα

Απομακρύνεται ο «εφιάλτης» με την πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», στον Σαρωνικό. Όταν είχε συμβεί, είχε προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη ανησυχία για την ποιότητα του νερού στις παραλίες της Αττικής. Λόγω του «μαύρου» νερού και της έντονης μυρωδιάς σε όλη την παραλιακή ζώνη, είχε απαγορευτεί το κολύμπι αλλά μήνες μετά, έχει αρθεί η […]

Απομακρύνεται ο «εφιάλτης» με την πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», στον Σαρωνικό.

Όταν είχε συμβεί, είχε προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη ανησυχία για την ποιότητα του νερού στις παραλίες της Αττικής.

Λόγω του «μαύρου» νερού και της έντονης μυρωδιάς σε όλη την παραλιακή ζώνη, είχε απαγορευτεί το κολύμπι αλλά μήνες μετά, έχει αρθεί η απαγόρευση κολύμβησης.

Στον δήμο Σαρωνικού που περιλαμβάνει τις παραλίες Γαλάζια Ακτή, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος και Παλαιά Φώκαια, λόγω του ναυαγίου είχαν εμφανιστεί συμπαγείς μάζες πίσσας οι οποίες έβγαιναν στις ακτές.

Διαβάστε ακόμα: Οι ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο στην Αττική (pics)

«Για τον λόγο αυτό είχαμε ενεργοποιημένες όλες τις υπηρεσίες του δήμου, οπότε και τις συλλέγαμε. Ωστόσο μετά και από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αλλά και από αναλύσεις του νερού που κάναμε όλη την περσινή περίοδο αλλά και φέτος δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα», τόνισε στο ΑΠΕ ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης.

Όσο αφορά στον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης τα επίπεδα πετρελαϊκών υδρογοναθράκων κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα σύμφωνα με έρευνα επίσης του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΛΕ.Θ.Ε).

«Χάρη στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κατά τις πρώτες μέρες μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ, οι ακτές της πόλης μας γλύτωσαν τα χειρότερα και η περιβαλλοντική καταστροφή που είδαμε σε πολλές περιοχές του Σαρωνικού αποτράπηκε», εξέφρασε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος των περιοχών αυτών, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις