Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια» – Στο ΣτΕ ο καθηγητής μετά τον σάλο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια» – Στο ΣτΕ ο καθηγητής μετά τον σάλο

Απίστευτη υπόθεση – Καθηγητής στο ΣτΕ μετά από ντροπιαστικές φράσεις σε μαθητές Μαθηματικός που υπηρετούσε σε Λύκειο του Αιγαίου χρησιμοποιούσε χυδαίες εκφράσεις, άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ απευθυνόταν σε αλλοδαπούς μαθητές με άσχημο, ρατσιστικό τρόπο. Μετά από καταγγελίες, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο καθηγητής ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, […]

Απίστευτη υπόθεση – Καθηγητής στο ΣτΕ μετά από ντροπιαστικές φράσεις σε μαθητές

Μαθηματικός που υπηρετούσε σε Λύκειο του Αιγαίου χρησιμοποιούσε χυδαίες εκφράσεις, άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ απευθυνόταν σε αλλοδαπούς μαθητές με άσχημο, ρατσιστικό τρόπο. Μετά από καταγγελίες, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο καθηγητής ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, λόγω της παραπομπής του τόσο στο πειθαρχικό συμβούλιο, όσο και στα Ποινικά δικαστήρια. Όλα αυτά, διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο 2012-2013 όπου δίδασκε στις Α΄ και Γ΄ τάξεις του Λυκείου.

Μετά τις καταγγελίες, διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην οποία καταγράφονται περιστατικά μεταξύ του καθηγητή και των μαθητών. Μεταξύ αυτών που καταγράφονται είναι ότι ο μαθηματικός είπε σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ, ότι «θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια».

Ακόμη, όταν από μαθητή δόθηκε λάθος απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης ο εκπαιδευτικός είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώνουμε στην άλλη συνάρτηση», ενώ ρώτησε μαθήτρια με υπονοούμενο: «Πολύ λεπτά και μακριά δάχτυλα έχεις. Παίζεις κάποιο όργανο;».

Επίσης, σε μαθητή ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, τον ρώτησε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;», ενώ μιλούσε περιφρονητικά στους αλλοδαπούς μαθητές.

«Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλείες», «έχει καμιά τουρίστρια κάτω γιατί μας τις έχουν πάρει όλες οι Αλβανοί», «μην τρώτε μεγάλα ψάρια γιατί είναι μολυσμένα αφού τρώνε λαθρομετανάστες», ήταν κάποιες από τις φράσεις του.

Παράλληλα, σήκωνε στον πίνακα περισσότερα κορίτσια εστιάζοντας το βλέμμα του στα οπίσθια τους.

Αφού έγιναν οι καταγγελίες των γονέων άρχισε να εκφοβίσει τόσο τους γονείς, όσο και τους μαθητές, με τις φράσεις: «όποιος γονέας βάλει την υπογραφή του στην καταγγελία θα έχει να κάνει μαζί μου».

Ζήτησε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση 

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία, υποστηρίζοντας, ότι η θέση σε αργία δεν αποσκοπεί στο να τον εξαναγκάσει να συμμορφωθεί, αλλά τον τιμωρεί για πειθαρχικό αδίκημα που δήθεν διέπραξε, ως «ποινή υπόνοιας», παραβιάζοντας έτσι το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς «η ποινή» είναι δυσανάλογη με τα όσα του αποδίδονται και δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι πριν την ποινή έπρεπε να κληθεί να παρέχει εξηγήσεις.

«Ρατσιστική» επίθεση σε αγάλματα

«Αθεόφοβοι» διέρρηξαν 32 ναούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις