Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

28

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μοσκοβισί: «Το Eurogroup οφείλει να ελαφρύνει το χρέος»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: «Το Eurogroup οφείλει να ελαφρύνει το χρέος»

Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Κατά τη σύνοδο του Eurogroup της Πέμπτης αναμένεται να δωθεί το «πράσινο φως» για την έξοδο της Αθήνας από το πρόγραμμα αρωγής. Bloomberg για ελάφρυνση χρέους: Τα μέτρα που εξετάζονται «Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν […]

Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Κατά τη σύνοδο του Eurogroup της Πέμπτης αναμένεται να δωθεί το «πράσινο φως» για την έξοδο της Αθήνας από το πρόγραμμα αρωγής.

Bloomberg για ελάφρυνση χρέους: Τα μέτρα που εξετάζονται

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τα οποία να είναι σημαντικά», υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Public Senat.

«Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», είπε υπογραμμίζοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής της «θα είναι μια πολύ σημαντική συμβολική και πολιτική στιγμή για την Ευρώπη.

4 γενιές για να ανέβει ο Έλληνας στην κοινωνική κλίμακα

Κατά την προσεχή συνάντησή τους, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής.

Η Ελλάδα, που επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2017, έπειτα από εννέα χρόνια βαθιάς ύφεσης, πρόκειται να βγει οριστικά στις 20 Αυγούστου από την κηδεμονία των δανειστών της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις