Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Φρέσκα τρόφιμα» στο διάστημα!
ΕΛΛΑΔΑ

«Φρέσκα τρόφιμα» στο διάστημα!

Δύο νέοι Έλληνες φοιτητές έδωσαν «λύση» σε ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες στο διάστημα! Ο λόγος για τον Μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αυγουστίνο Πανταζίδη, και την προπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου τμήματος, Μαρία Κοντογιάννη. Πανελλαδικές Εξετάσεις – Βάσεις: Σε ποια πεδία αναμένεται […]

Δύο νέοι Έλληνες φοιτητές έδωσαν «λύση» σε ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες στο διάστημα!

Ο λόγος για τον Μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αυγουστίνο Πανταζίδη, και την προπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου τμήματος, Μαρία Κοντογιάννη.

Πανελλαδικές Εξετάσεις – Βάσεις: Σε ποια πεδία αναμένεται κατακόρυφη πτώση

Οι δύο Έλληνες φοιτητές σχεδίασαν το «Space Agrobox», όπως το ονομάζουν και που δίνει τη δυνατότητα στους αστροναύτες να καλλιεργούν μόνοι τους τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Όπως είπαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «πρόκειται για μια ειδικά διαμορφωνομένη κάψουλα, στην οποία είναι εφικτή η καλλιέργεια microgreens σε συνθήκες μικροβαρύτητας, αξιοποιώντας βέλτιστα τον διαθέσιμο όγκο».

Κορακάκη: Λυπάμαι, μην φωτογραφηθείτε δίπλα μου

Και συνεχίζουν «για να καταφέρουμε να βρούμε λύση σε αυτό, έπρεπε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της ιδέας να απαντήσουμε σε αρκετά πρακτικά ερωτήματα, τα οποία συνδέονταν τόσο με τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζονται στις συνθήκες μικροβαρύτητας όσο και με τη διαχείριση του κόστους της σταδιακής ανάπτυξης ενός τέτοιου προϊόντος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις