Αθήνα

°C

Σάββατο

12

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων
ΕΛΛΑΔΑ

Τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων

Στον Δήμο Αθηναίων παραχωρεί το υπουργείο Εργασίας τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων ΦΚΑ/ΟΑΕΔ, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», παραχωρεί […]

Στον Δήμο Αθηναίων παραχωρεί το υπουργείο Εργασίας τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων ΦΚΑ/ΟΑΕΔ, με τίτλο:

«Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», παραχωρεί προς χρήση στο Δήμο Αθηναίων τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων (Βουλής 8-10), ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ.

Νέα, παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων

Τα 11 κενά καταστήματα θα συμμετέχουν στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «ΠΟΛΗ2» για 8 μήνες.

Η παρέμβαση «Κατάστημα στο Κέντρο» στοχεύει στην τόνωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων από νέους δημιουργικούς πυρήνες, επιχειρηματίες και δίκτυα, ώστε να μετατραπούν σε εστίες δραστηριότητας με επιρροή στην πόλη.

Το Υπουργείο Εργασίας υλοποιεί την Ά Φάση του Πιλοτικού Προγράμματος, τόσο προς όφελος του Δημοσίου όσο και των τοπικών κοινωνιών, ​υποστηρίζοντας την ενεργοποίηση κενών εμπορικών χώρων σε εμβληματικά σημεία του Κέντρου της Αθήνας, όπως η Στοά των Εμπόρων.

Τόνοι απορριμμάτων «πνίγουν» τους δρόμους της Αττικής

Στο πλαίσιο της αναβίωσης του διατηρητέου Μεγάρου του πρώην Ταμείου Εμπόρων, δύο ιστορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο της Στοάς, χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα διατηρητέες ως προς τη χρήση τους, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για το ζαχαροπλαστείο “Άριστον” και το Ωρολογοποιείο “Σιδέρης” που λειτουργούν συνεχόμενα από τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ στους ορόφους του Μεγάρου πρόκειται να στεγαστεί η έδρα της Enterprise Greece.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις