Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το αλκοόλ «εχθρός» της επιδερμίδα μας
ΥΓΕΙΑ

Το αλκοόλ «εχθρός» της επιδερμίδα μας

Το αλκοόλ στο κόκκινο κρασί και τα κοκτέιλ μπορούν να προκαλέσουν ακμή, πρήξιμο και πρόωρη γήρανση. Τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα ακόμη και ακμή. Ακόμα και το αγαπημένο για πολλούς κόκκινο κρασί βλάπτουν την επιδερμίδα, όπως προειδοποιούν επιστήμονες και δερματολόγοι. Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» γράφει ότι τα […]

Το αλκοόλ στο κόκκινο κρασί και τα κοκτέιλ μπορούν να προκαλέσουν ακμή, πρήξιμο και πρόωρη γήρανση.

Τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα ακόμη και ακμή.

Ακόμα και το αγαπημένο για πολλούς κόκκινο κρασί βλάπτουν την επιδερμίδα, όπως προειδοποιούν επιστήμονες και δερματολόγοι.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» γράφει ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι πιθανό να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα αλλά και πρόωρη γήρανση.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα ρίξετε το σάκχαρο έως και κατά 35%

Όπως επισημαίνει η γιατρός της κλινικής «Naturopathic», Ιζαμπέλ Σαρκάρ, Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως αφυδάτωση, πρήξιμο και ερυθρότητα στο δέρμα.

«Τα λιγότερο επιβλαβή ποτά είναι αυτά που λέμε τα «καθαρά» οινοπνευματώδη όπως, τζιν, τα οποία βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες. Η ζάχαρη που εμπεριέχει το λευκό κρασί και τα κοκτέιλ δεν βοηθούν το δέρμα, υποστηρίζει η Βρετανή γιατρός και προσθέτει ότι το κόκκινο κρασί είναι ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα:

Σιρόπι αγαύης ως υποκατάστατο ζάχαρης

Για την γιατρό Σαρκάρ, εκτός από πονοκέφαλο,το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει κηλίδες ακόμη και πρήξιμο στο δέρμα καθώς επιδεινώνει την βλάβη των ελεύθερων ριζών που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

«Υπάρχουν κάποια ποτά που επιβαρύνουν περισσότερο την επιδερμίδα. Τα νέα είναι δυσάρεστα για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού το οποίο θεωρείται ως το αλκοολούχο ποτό με τα περισσότερα οφέλη για την υγεία», προσθέτει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις